16 Nisan 2016 Cumartesi 15:18
İran Heyetinin Van Gezisi

 Vanlı turizmcilerin davetlisi olarak 3 gündür kentte bulunan İran heyeti, ilin tarihi ve doğal güzelliklerini gezdi.

İki ülke arasındaki turizm ilişkilerinin gelişmesi amacıyla Van'dan İran'a giden heyet, 9-11 Nisan'da komşu ülkede çeşitli temaslarda bulunmuş ve görüştükleri kurum amiri, acente ve otel temsilcilerini Van'da düzenlenecek "Turizm Haftası" etkinliklerine davet etmişti.

Türk heyetinin teklifine olumlu yanıt veren İran heyeti, Van'a gelerek ilin tarihi ve doğal güzelliklerinin gezdi. Acente ve otel temsilcileriyle de görüşen heyet, turist gidiş gelişlerinin alt yapısını hazırladı.

Muradiye Şelalesi ve Muradiye ilçesindeki balık bendini gezen heyet, kentteki bir restoranda verilen öğlen yemeğine katıldı.

Hoy Vali Yardımcısı Ali Muhammedi, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Şerefhanli, Belediye Meclisi üyeleri ile Hoy, Tebriz ve Urumiye illerinden turizmcilerden oluşan heyet, gösterilen yoğun ilgiden ötürü Türk heyetine teşekkür etti.

- "Bu ikili ilişkilerin çok olumlu yansımalarını göreceğiz"

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölge Yönetim Başkanı Cevdet Özgökçe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, düzenledikleri etkinlik kapsamında İranlıların Van'ın tarihi ve kültürel yerlerini görmelerini sağladıklarını ifade etti.

İran heyetine 3 gün boyunca kenti tanıttıklarını belirten Özgökçe, şöyle devam etti:

"Kentimizin çok önemli güzellikleri var. Bizler de bu güzellikleri tanıtmak amacıyla İranlıları kentimize davet ettik. Amacımız, İranlıların yeni Dubaisinin Van olmasını sağlamaktır. İnşallah İranlıların yeni Dubaisi Van olur. Kentimiz, tarihi, kültürel ve doğal mekanlarıyla çok güzel bir şehir ve çok güzel bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu nedenle İran heyetini Akdamar Adası, Van Kalesi ve Muradiye Şelalesi gibi önemli mekanları gezdirerek tanıtma fırsatı bulduk. İnanıyoruz ki bu ikili ilişkilerin çok olumlu yansımalarını göreceğiz."

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Van davetini karşılıksız bırakmak istemediklerini aktaran İranlı Tur Rehberi Salman Dilsari de kentte çok iyi ağırlandıklarını söyledi. Dilsari, "Kaldığımız süre zarfında Van'ın birçok güzelliğini gördük. İnşallah bu ziyaret, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesini sağlar." diye konuştu.

İran heyeti, akşam saatlerinde Saray Kapıköy Sınır Kapısı'ndan ülkelerine dönecek.

Son Güncelleme: 05.08.2016 21:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.