11 Mayıs 2018 Cuma 22:31
İran İsrail'i 2 Kentiyle Tehdit Etti!

Reuters haber ajansı, İran'ın önde gelen muhafazakar mollalarından Ayetullah Ahmed Hatemi'nin İsrail'e yönelik sert sözlerini son dakika olarak duyurdu. Hatemi, İsrail'in İran'a karşı aptalca bir hamlede bulunması durumunda İran'ın Hayfa ve Tel Aviv'i yok edeceğini söyledi.

"APTALCA BİR ŞEY YAPARLARSA HAYFA VE TEL AVİV'İ YOK EDERİZ"

Ülkede oldukça etkili bir konumda olan din adamı Ayetullah Ahmed Hatemi, İsrail'e yönelik çok sert açıklamalarda bulundu.

İran Uzmanlar Konseyi'nin en kıdemli üyelerinden biri olan Hatemi, 'Batı'nın baskısına rağmen ve İsrail'in aptalca bir şey yapması durumunda Tel Aviv ve Hayfa'yı yok edeceğini göstermesi için' İran'ın askeri kapasitesini genişleteceğini söyledi.

"ABD ÇOK FAZLA BİR ŞEY YAPAMAZ, AVRUPALI İMZACILARA DA GÜVENEMEYİZ"

Hatemi, cuma hutbesinde Batılı ülkelere yönelik de çok sert ifadeler kullandı.

İran'ın nükleer anlaşmaya imza koyan Avrupalı ülkelere güvenmemesi gerektiğini belirten Hatemi, "ABD çok fazla bir şey yapamaz. Onlar sürekli İran rejiminin düşüşünü hedefliyor. Avrupalı imzacılara da güvenemeyiz. İran'ın düşmanlarına güvenilemez" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.