11 Mayıs 2016 Çarşamba 12:13
İş Bankası'na 1,4 Milyar Dolarlık Sendikasyon Kredisi

İSTANBUL (AA) - Türkiye İş Bankası, 18 ülkeden 47 bankanın katılımıyla 462 milyon dolar ve 836 milyon avro olmak üzere toplam 1,4 milyar dolar tutarında sendikasyon kredisi aldı.

İş Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, banka, geçen yıl mayıs ayında tamamladığı işleme göre yüzde 100’ün üstünde bir yenileme oranına ulaştı. 9 Mayıs 2016 tarihinde imzalanan kredi anlaşmasının koordinatörlük görevini Standard Chartered Bank, aracılık görevini ise Bayerische Landesbank üstlendi.

Türkiye İş Bankası, 18 ülkeden 47 bankanın katılımıyla 462 milyon dolar ve 836 milyon avro olmak üzere toplam 1,4 milyar dolar tutarında sendikasyon kredisi aldı. Dış ticaretin finansmanında kullanılacağı açıklanan sendikasyon kredisinin en yüksek tutarla katılan bankalara ait bölümünün toplam maliyeti dolar diliminde Libor+yüzde 0,85, avro diliminde Euribor+yüzde 0,75 oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Ertürk, "İlk sendikasyon kredisini 1986 yılında alan İş Bankası bu yıl 43. sendikasyon kredisine imza attı. 2016 yılının ilk çeyreğinde ulaştığı 276 milyar TL’lik aktif büyüklüğü ile Türkiye’nin en büyük özel bankası konumunu koruyan Bankamız, sağladığı bu krediyle reel sektörde faaliyet gösteren firmaların dış ticaret işlemlerinin finansmanına destek vererek ülke ekonomisinin gelişimine katkı sağlamaya devam edecek" değerlendirmesinde bulundu.


Son Güncelleme: 22.08.2016 12:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.