03 Temmuz 2015 Cuma 22:50
IŞİD ve El Kaide gözaltıları devam ediyor

İzmir merkezli 3 ilde Salı günü sabah düzenlenen operasyonda IŞİD üyesi oldukları iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, Suriye'deki IŞİD örgütüyle irtibatlı oldukları, bazılarının da çatışma bölgelerinde bulundukları belirtildi.


İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, İzmir merkezli Isparta ve Erzurum'da 22 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. İzmir'deki operasyone helikopter destek verdi. Operasyonlarda IŞİD örgütü üyesi oldukları iddia edilen 7 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin İzmir'in Buca ve Menemen ilçelerindeki adreslerinde yapılan aramada ise 2 tabanca, IŞİD'i temsil eden sözde örgüt bayrağı, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.


Salı sabah erken saatler Adana'da gerçekleştirilen El Kaide operasyonunda 5 kişi gözaltına alındı.


Ankara'da aynı gün yapılan operasyonda sabaha karşı Murat Gezenler dahil bir çok kişi gözaltına alındı.


Gözaltına alınan kişilerin; yaklaşık bir yıl önce başlanan soruşturma kapsamında takip edildiği belirtildi.


Salı günü yapılan operasyonlarda toplamda 30'dan fazla kişinin gözaltına alındığı belirtildi.


Daha önce yapılan operasyonlarda olduğu gibi bu operasyonlarda da IŞİD ile hiç bir bağı olmayan hatta IŞİD karşıtı olan kişiler IŞİD üyesi olmak suçunda gözaltına alındılar.


İzmir/Menemen'de çiftçilik ile uğraşan Cumali Kurt'un evi; Salı günü sabah 6'da terörle mücadele ekipleri tarafından basıldı. Cumali Kurt'un oğlu; "Babamı ailisenin gözü önünde rencide ederek gözaltına aldılar" dedi. Cumali Kurt'un IŞİD karşıtı birisi olduğu çevresindeki insanları IŞİD'e karşı uyardığı herkes tarafından bilinmektedyi. Cumali Kurt'un gözaltına alınması sosyal medyada tepkilere neden oldu


Cumali Kurt:

isid-ve-el-kaide-gozaltilari-devam-ediyor.jpg

İncanews

Son Güncelleme: 03.07.2015 22:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.