03 Temmuz 2015 Cuma 18:09
İslam Dünyası Yetimler Günü'nde 13 Bin Kişiye İftar

Deniz Feneri Derneği İslam Dünyası Yetimler Günü’nde 13 Bin Kişiye İftar Sofrası Kurdu.


Dün akşam Dünyanın 17 ülkesinde ve Türkiye’de 5 noktada İftar sofrası kuran Deniz Feneri Derneği İslam coğrafyasının yetimlerinin hatırlanmasına vesile oldu.


Son verilere göre dünya  2,2 milyar çocuk nüfusu var ve bunların 140 milyonu yetim, bakıma ve korunmaya muhtaç çocuklar.


Ne yazık ki bugün, özellikle İslam coğrafyası içerisinde süren savaşlar yetim üretme fabrikasına dönüşmüş durumda. Açlık ve susuzluk insan hayatına ciddi tehdit oluşturan bir yara.


Sadece savaş ve açlık nedeniyle her gün yüzlerce çocuk yetim kalabiliyor. Afrika ise başka bir dram.
Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz’in İslam Dünyası Yetimler Günü programına ilişkin basın açıklaması;
“Bugün İslam Dünyası Yetimler Günü.
İslam âlemi olarak 15 Ramazan’da bu kıymetli günü idrak ediyoruz.
Dilerdik ki çocuklara dair konular hep oyunlara, oyuncaklara, sevinçlere dair olsun. Ancak her insanın farklı bir talihi olduğu gibi her çocuk daha doğar doğmaz farklı ve özgün bir hayatla karşı karşıya kalabiliyor. 
İslam aleminin; tutulacak, teselli edilecek çok  sayıda yetimi var.
Deniz Feneri Derneği olarak bugün hami bulmuş ve hami bularak desteklenmeyi bekleyen 22 ülkede 1.700 yetim çocuğumuz var. Bu vesileyle yükümüze omuz veren yetim destekçisi bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz. Bizler elimizde bir mendil, İslam aleminin ağlayan çocuklarının gözyaşlarını silmeye çalışıyoruz.
Istiyoruz ki çocuklar hiç ağlamasın. Tüm çocuklar gülsün, oynasın.
Çocuklar için, sadece sevinçlerin olduğu bir dünyayı temenni ediyoruz.
Deniz Feneri Derneği, İslam Dünyası Yetimler Günü’nde 17 ülkede ve Türkiye’de 5 şehirde 13 bin kişiye iftar sofrası kurdu.
Gazze, Bosna, Etiyopya, Fildişi Sahili, Filipinler /Moro, Irak, Lübnan, Makedonya, Pakistan, Somali, Sri Lanka, Sudan, Tayland/Patani, Uganda ve Zimbabwe ülkelerinde hamiliğini üstlendiğimiz yetimler için iftar sofraları kurduk.
Genel Merkezimizin bahçemizde de dün akşam 100 yetim çocuğumuzu misafir ettik. Onlara bayram harçlıklarını ve bayram hediyelerini takdim ettik.
Bu anlamlı günün, yetimler adına bir bilinci tazelemesini diliyoruz.”

Son Güncelleme: 03.07.2015 18:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.