11 Kasım 2016 Cuma 18:16
İstanbul Şişecam, Bıst Sürdürülebilirlik Endeksinde

 Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ (Şişecam), sürdürülebilirlik raporu, web sitesi ve faaliyet raporu incelenerek yapılan değerlendirme kapsamında BIST Sürdürülebilirlik Endeksine girdi.

Şirket açıklamasına göre, Şişecam, Borsa İstanbul'un BIST Endeksindeki şirketler arasında yaptığı incelemeyle oluşturduğu BIST Sürdürülebilirlik Endeksine dahil oldu.

Kurumsal sürdürülebilirlik performansları üst düzeyde olan 43 şirket arasında tarafsız bağımsız kriterlerle ölçümlenerek, BIST Sürdürülebilirlik Endeksine girmeye hak kazanan Şişecam'ın yer aldığı endeks, faaliyet ve kararlarının bağımsız kriterlerle ölçümlenerek şirketlerin çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim sorumluluklarını ve bunların performanslarını kamuoyuyla şeffaf bir şekilde paylaşılmasını baz alıyor.

Borsa İstanbul'da işlem gören ve kurumsal sürdürülebilirlik performansları üst seviyede olan şirketlerin yer aldığı BIST Sürdürülebilirlik Endeksi, Türkiye'de ve özellikle Borsa İstanbul şirketleri arasında sürdürülebilirlik konusundaki anlayış, bilgi ve uygulamaların artmasını sağlamayı amaçlıyor.

Son Güncelleme: 11.11.2016 18:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.