10 Haziran 2016 Cuma 14:48
İstanbul Ve Mardin'deki Terör Saldırısına Tepkiler

BİNGÖL (AA) - Bingöl'de faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşunun temsilcileri, İstanbul ve Mardin'de gerçekleştirilen terör saldırılarını kınadı.

Eğitim-Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, yaptığı açıklamada, terör örgütünün ramazan ayının ilk günlerinde İstanbul ve Mardin’de bomba yüklü araçlarla yaptığı ve milletin huzuruna kast ettiği saldırıyı gerçekleştirenleri lanetledi.

Saldırının ramazan ayında gerçekleştirilmesinin terör örgütünün gerçek kimliğini ortaya koyduğuna işaret eden Kava, şunları kaydetti:

"Olayın ramazan ayında olması ve kadın, hamile, genç, yaşlı, sivil ayrımı gözetilmeden acımasızca gerçekleşmiş olması bizlere bir kez daha terörün dininin, dilinin, ırkının olmadığını gösteriyor. Milletimizin huzuruna kast eden bu menfur olayı lanetliyoruz. Milletimizin birlik ve beraberliğini bozmak isteyenler, bu toprakları kan gölüne dönüştürmenin çabasında olanlar şunu iyi bilmelidirler ki bu konuda elde edebilecekleri hiçbir şey olmadığı gibi, sonları hüsran olacaktır."

Ensar Vakfı Bingöl Şube Başkanı Mansur Katıksız da mübarek ramazan ayında insanların hayırda ve iyilikte yarışması gerekirken, cana kıymanın, göz yaşı akıtmanın kabul edilebilir bir durum olmadığını söyledi.

Ülkenin huzuruna kasteden terör saldırına karşı vatandaşları duyarlı olmaya davet eden Katıksız, "Bu ayın hürmetine insanların duygularını, düşüncelerini, söylemlerini ve yaptıklarını Rahmani süzgecinden geçirmelerini diliyorum. Toplumsal duyarlılığımızı top yekün ortaya koymamız gerekir ve her fert kendini sorumlu hissetmeli, bizler bu coğrafyada yaşayanlar olarak merhamet duygularımızı ön plana çıkarıp asli duruşumuzu ortaya koymalıyız." diye konuştu.

Bingöl Kalem-Der Başkanı Yusuf Efe ise, yapılan saldırıyla PKK'nın emperyalist güçlerin taşeronu olduğunu bir kez daha gösterdiğini belirtti.

Saldırıları kınayan Efe, şöyle konuştu:

"Mukaddes ayda gerçekleştirilen bu saldırıların terörün hiç bir kutsalının olmadığını ispat etmiştir. Bu saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve yakınlarını kaybedenlere Allah'tan sabır diliyoruz."

Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu'ndan yapılan yazılı açıklamada da, saldırılarda sivil vatandaşların zarar görmesine dikkat çekildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sivil halkın içerisinde bomba patlatarak masum insanların ölümüne ve yaralanmasına sebep olan bu saldırıları terör ve anarşi eylemi olarak görüyor ve şiddetle kınıyoruz. Hedef ne olursa olsun ve kimler tarafından yapılıyorsa yapılsın, bu tür şiddet eylemlerinin bir yol ve yöntem olarak benimsenmesini, yaşam alanlarında bombalar patlatılmasının hiç bir haklı gerekçesi olamaz."

Son Güncelleme: 22.08.2016 14:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.