25 Temmuz 2015 Cumartesi 11:07
İstanbul'da Büyük Barış Yürüyüşüne Yasak !

HDP'nin kurulmasını istediği Barış Bloğu'nun pazar günü, İstanbul'da yapacağı Büyük Barış Yürüyüşü İstanbul Valiliği tarafından yasaklandı.

Barış Bloku tarafından Tepebaşı'ndan Aksaray'a düzenlemeyi planladığı ve yüz binlerin barış için buluşmasının beklendiği Büyük Barış Yürüyüşü, İstanbul Valiliği tarafından yasaklandı.


İstanbul Valiliği tarafından Barış Bloku temsilcilerine gönderilen tebligatta, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu gerekçe gösterilerek yürüyüşe izin verilmediği bildirildi. Yürüyüş güzergahının toplantı ve yürüyüş alanları içinde olmadığı belirtilen kararda, "Ülkemizde son zamanlarda meydana gelen terör olayları nedeniyle provakatif eylemlere mahal verebileceğinden ilimizdeki huzur ve güvenliğin kişi dokunulmazlığının tasarrufa mütcallik emniyetin, kamu güvenliği ve huzurunun bozulması, bölgedeki yoğun trafik seyrinin engellenerek vatandaşlarımızın karşı karşıya kalacağı mağduriyetin önlenmesi gerekçesiyle uygun görülmemiştir" ifadelerine de yer verildi.


Evrensel'in haberine göre, kararın üzerine Barış Bloku'nun konuya ilişkin toplantı yapacağı öğrenildi. Blokun önümüzdeki saatlerde konuya ilişkin açıklama yapması bekleniyor.

Son Güncelleme: 25.07.2015 11:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.