19 Aralık 2018 Çarşamba 13:49
İstanbul'da Şiddetli Yağış! Evleri Su Bastı

Sarıyer'de Ayazağa Deresi taştı. Taşkın nedeniyle su basan evde mahsur kalan 6'sı çocuk 9 vatandaşı itfaiye ekipleri kurtardı. Sular altında kalan Kemerburgaz yolu da trafiğe kapandı.

Aşırı yağışlar İstanbul'un çeşitli ilçelerinde su baskınlarına yol açtı. 

Sarıyer Ayazağa Mahallesindeki Ayazağa Deresi, aşırı yağış nedeniyle taştı. Bölgede bulunan bazı gecekonduları su bastı.

İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri vatandaşları kurtarmak için çalışma başlattı. 6'sı çocuk 9 kişi itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Şu sıralar bölgede suyun boşaltılması için çalışma yapıldı.

"ÇARESİNİ DEVLETTEN BEKLİYORUZ"

Su basan evlerden birinde yaşayan Ahmet Genç, aynı su baskınını 5 kere yaşadıklarını belirterek, "Üstümüzde başımızda, elimizde avucumuzda hiçbir şey kalmadı. Biz bunun çaresini artık devletten bekliyoruz" diye konuştu.

YOL KAPANDI

Derenin taşması sonucu oluşan baskın nedeniyle Kemerburgaz yolu da trafiğe kapandı. Ekiplerin bölgedeki çalışması devam ediyor.

İSTANBUL HAVALİMANI ŞANTİYE ALANI SU ALTINDA

Şiddetli yağış Arnavutköy ilçesinde de hayatı olumsuz etkiledi. İlçedeki İstanbul Havalimanı'nın şantiye alanını su bastı. 

Şantiyenin hemen alt bölümünde bulunan otopark alanındaki araçların sular altında kaldığı görüldü. 

Yaşanan su baskını işçiler tarafından cep telefonu kamerasıyla da görüntülendi. 

YAĞIŞ SÜRECEK

İstanbul'da şiddetli yağışın gece saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

Son Güncelleme: 19.12.2018 14:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.