06 Haziran 2016 Pazartesi 21:58
İstanbullular Oruç Baba Türbesine Akın Etti

İstanbul'da çok sayıda vatandaş, Ramazan ayının ilk orucunu açmak için Oruç Baba Türbesi'ne akın etti.

Oruç Baba Türbesi'nde iftarını yapmak isteyen vatandaşlar, akşam saatlerine doğru türbeye gelmeye başladı. İftar vakti yaklaştıkça türbeye çıkan sokaklarda uzun kuyruklar oluştu. Vatandaşlar evlerinden getirdikleri sirke ve ekmek ile oruçlarını açmak için saatlerce bekledi. Türbenin bahçe duvarındaki demirlere ev anahtarı takanlar bile oldu.

Çocukları için dilek tuttuğunu anlatan bir kadın, "Her sene geliyoruz. Dua ettim Allah kabul etsin. Bazıları kabul oluyor bazısı olmuyor işte." diye konuştu.

Geçen sene dileğinin kabul olduğunu söyleyen bir kadın ise, şöyle konuştu: "Bu sene de gelmek kısmet oldu. Geçen sene yeğenime burada 2 tane anahtar verdim. Evimin ve yazlığımın anahtarını. İki yeğenime de ev almaları kısmet olsun diye. Öyle enteresan oldu ki ben kendi elimle yeğenime yazlık evimin anahtarını kendim teslim ettim. Ramazan geçtikten sonra. Çok istiyordu evimi almayı. 12 tane sirke dağıttım. Komşularım ve yakınlarım için. Kalben inandığım için geldim. Önce Allah'tan diliyoruz sonra Oruç Baba'dan diliyoruz. Bu bir inanç."

Dileklerinin her gelişinde kabul olduğunu belirten bir kadın da ülke için huzur, barış, sağlık dileklerinde bulunduğunu söyledi.

Son Güncelleme: 06.06.2016 21:58
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.