13 Kasım 2015 Cuma 10:21
İşte Davutoğlu'nun 3 Ayda Yapacaklar Listesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçimden önce söz verdiği vaatlerin ne zaman gerçekleştirileceğini, hükümet programı TBMM’de okunduktan sonra, özel bir lansmanla kamuoyuyla paylaşacak. Yapılacaklar listesi, 3 aylık, 6 aylık, 1 yıllık ve 4 yıllık periyotlar halinde açıklanacak.


Benzer uygulama AK Parti’nin ilk kez iktidara geldiği 2002 seçiminin ardından Abdullah Gül’ün başında olduğu 58. hükümet tarafından yapılmış, bir acil eylem planı hazırlanarak 2007 yılına kadar hükümetin taahhütleri sıralanmıştı.

ZAMLAR İLK 3 AYDA
Davutoğlu’nun açıklayacağı planlamaya göre ilk 3 ayda, asgari ücret ve emekli maaşlarındaki artış, esnafa faizsiz kredi, gençlere 50 bin TL karşılıksız girişim desteği gibi kanuni düzenleme gerektirmeyen bütün vaatler yerine getirilecek.

6 aylık planlamada ise hem kanuni düzenleme gerektiren vaatler hem de reformların ilk aşaması tamamlanacak. 1 yıllık ve 4 yıllık planlarda ise yapısal reformlar sıralanacak.

Yapısal reformlar; Kamu Yönetimi Reformu, Ekonomik Dönüşüm Programı, Demokratikleşme ve Hukuk Reformu, Sosyal Politikalar adı altında 4 başlıktan oluşacak.

Kamu Yönetimi Reformu başlığı altında, Siyasi Partiler Kanunu, Meclis İç Tüzüğü ve Seçim Kanunu’ndaki değişikliklere yer verilecek.

ANAYASA 1 YIL SONRA
Ekonomik Dönüşüm Programı bölümünde, dışa bağımlılığın azaltılması, taşımacılıktan lojistiğe geçiş, sağlık turizmi, ihracatın ithalatı karşılama oranı gibi Davutoğlu tarafından açıklanan 25 dönüşüm programı yer alacak.

Demokratikleşme ve Hukuk Reformu başlığında, yeni Anayasa önemli yer tutacak. Davutoğlu, yeni Anayasa için muhalefet partilerinin kapısını çalacak.

Ancak yeni Anayasa’nın, hükümetin 1 yılının ardından gündeme gelmesi bekleniyor. Cemevleri ve irfan merkezlerine statü verilmesi konusunun ise 6 aylık planlamada yer alacağı belirtiliyor.

Sosyal Politikalar bölümünde ise işsizliğin önlenmesi, eğitim, sağlık, sosyal güvenlik, çevre gibi hayatın tüm alanlarını kapsayan reformlar sıralanacak.

PROJELER TAKVİME BAĞLANACAK
Davutoğlu, ‘karne’yi açıklarken, devam eden bütün projeleri de takvimlendirecek.

İstanbul Boğazı’na 3. köprü, İstanbul’a 3. havalimanı, yerli otomobil, bölgesel uçak, şehir hastaneleri, Avrasya Tüneli gibi büyük projelerin ne aşamada olduğu ve ne zaman tamamlanacağı duyurulacak.

Son Güncelleme: 13.08.2016 15:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.