29 Nisan 2016 Cuma 16:13
İzmir'de Üstün Zekalılar İlköğretim Okulu Açılacak

 Doğa Koleji, üstün zekalı çocuklar için İzmir'de ilköğretim okulu açacak.

Yapılan açıklamaya göre İzmir Mavişehir 3 Bilim Kampüsü’nde yer alacak Üstün Zekalılar İlköğretim Okulu, kapasitelerini en yüksek seviyede kullanmaları özel eğitimle ve öğretmenlerle mümkün olan üstün zekalı çocuklar için yeni eğitim-öğretim döneminde kapılarını açacak.

Kentin üstün zekalılara hizmet verecek ilk ilköğretim okulu olacak okulda, özel testlerle 130 ve üzeri IQ’su olduğu belirlenen çocuklar öğrenim görecek. Çocukların eğitiminin latinceden astronomiye "fark dersleri" ile zenginleştirildiği okulda bilgisayar ve robotik sınıfları da bulunacak.

Açıklamada üstün zekalı bireylerin toplumun yüzde 2’lik grubunu temsil ettiği, uzmanlar tarafından yapılan özel zeka testlerinde IQ puanı 120-130 arası olarak belirlenen çocukların "parlak zekalı", 130 ve üzeri olan çocukların "üstün zekalı", 145 ve üzerinin ise "dahi" olarak tanımlandığına işaret edildi.

Son Güncelleme: 29.04.2016 22:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.