30 Ocak 2021 Cumartesi 01:22
Kabe Fotoğrafını Yere Seren 4 Kişi Gözaltına Alındı

Kabe fotoğrafı yere serildi: 4 gözaltı

Boğaziçi Üniversitesi'nde eşcinsel kulüplere mensup öğrencilerin, Kabe'nin yer aldığı fotoğrafları ayaklar altına aldığı görüntüler gündeme oturdu.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, öğrencilerin Kabe'ye ait bir fotoğrafı hakaret içerikli bir biçimde tahrif ettiği ve yere serdiği göze çarptı.

Fotoğrafta, Kabe'nin yerine Türk-İran mitolojisinde 'Şahmeran' olarak bilinen varlığın çiziminin yerleştirildiği, köşelerde de eşcinsellere ait bayrakların bulunduğu görülebiliyor.

Sosyal medyada tepki çeken görüntüler sonrasında olaya ilişkin soruşturma başlatılarak 4 kişi gözaltına alındı.

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki eşcinsel oluşumlar daha önce de tepki çeken söylem ve eylemlerde bulunmuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Boğaziçi Üniversitesi önünde Kabe fotoğrafının yere serilmesine ilişkin soruşturmada 4 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kabe fotoğrafı soruşturmasına ilişkin açıklama yaptı.

Soylu, "Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe-i Muazzama’ya yapılan saygısızlığı gerçekleştiren 4 LGBT sapkını gözaltına alındı" dedi.

Son Güncelleme: 30.01.2021 20:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.