28 Mayıs 2016 Cumartesi 11:23
Kadınlardan Ebru Sanatına Yoğun İlgi

Van Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında verilen Ebru Sanatı Kursuna Van'lı kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

Kursla ilgili gazetecilere açıklama yapan kurs hocası Arzum Taştan, kursiyerlerin, Ebru sanatının sadece kağıt üzerine işlenmediğini, ahşap, seramik, başörtülerine işlediklerini, kravat üzerine sanat yaptıklarını ve çok yönlü bir üretkenlik ortaya koyduklarını belirtti.

Kadınların kursa yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Taştan, şöyle konuştu:

"Bundan 8 sene önce Ebru sanatıyla tanıştım. Kurslara girmeye başladım. O dönemlerde kendi malzemelerimizi kendimiz alarak, zor imkanlarla kurslarımızı devam ettiriyorduk. Şimdilerde SODES sayesinde kursiyerlerimiz, hem malzemelerini ücretsiz olarak alabiliyorlar hem de ücretsiz bir şekilde buradaki kurs imkanlarından faydalanabiliyorlar. Ayrıca, kursumuzu geliştirerek, hayatımızın bir parçası haline getirdik."

Kursiyerlerden Elif Akşit Kutay, kurs sayesinde can sıkıntısından kurtulduğunu ve bir şeyler üretmenin hazzına ulaştıklarını söyledi.

Kursiyerler, Ebru sanatını başörtüsü, kıyafet ve süs malzemelerine işledi.

Son Güncelleme: 05.08.2016 17:48
Anahtar Kelimeler:
KursVanSODESEbru Sanatı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.