24 Ağustos 2019 Cumartesi 10:06
KAGİDER'den Kadın Cinayetleri Üzerine Basın Açıklaması

KADİGER BASIN AÇIKLAMASI

Kadına yönelik şiddet, ne yazık ki bugün gelişmekte olan ülkeler başta olmak üzere tüm dünyada yaygınlaşmakta olan bir sorundur. Bu konunun önem ve aciliyeti aile içi şiddet ile sınırlandırılamayacak kadar geniştir. Şiddet; hukuki, kültürel ve sosyal alanlarda kadına yönelik ayrımcılığın, erkek ve kadın arasındaki toplumsal eşitsizliklerin bir sonucudur.

Emine Bulut’un içimizi yakan son sözleri “Ölmek istemiyorum”, erkek şiddeti tarafından yaşam hakkı elinden alınan ve öldürülme tehdidiyle yaşayan tüm kadınlarımızın sesini bir kez daha duyurdu. Ne yazık ki Emine Bulut ve hakkında uzaklaştırma kararı alınan eşi tarafından canına kıyılan üç çocuk annesi Tuba Erkol ilk değiller ve şiddete karşı kapsamlı yasal çözümler ve caydırıcı uygulamalar yürürlüğe konmadıkça da son olmayacaklar. Acil önlemler alınmadığı takdirde, “Anne lütfen ölme” diyen çocuklarımızın sayısı da maalesef giderek artacak.

Kadına karşı şiddet ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda her alanda ivedilik ve kararlılıkla mücadele edilmesi gerekmektedir. Daha fazla zaman kaybetmeden caydırıcı cezalar yürürlüğe konmalı ve uygulama aşamasında kanunun bilinirliği sağlanarak, çeşitli gerekçelerle ceza indirimlerinin uygulanmasından vazgeçilmelidir. Politikacıların söylemleri, medya kanalı ve okul müfredatı aracılığıyla kamuoyunda farkındalığın artırılması elzemdir.

Emine Bulut’un son sözlerindeki “Ölmek İstemiyorum” çığlığının artık bir an önce duyulması; evde, sokakta, işyerinde yaşanan kadına yönelik şiddete karşı caydırıcı yasal tedbirler alınması ve sorumluların yargılanması çağrımızı aciliyetle ve bir kez daha yineliyoruz.

KAGİDER

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.