24 Haziran 2017 Cumartesi 10:38
Kağızman'da İftar

KARS (AA) - Kağızman ilçesinde düzenlenen "Kuran Ziyafeti" programının ardından yaklaşık 2 bin kişi birlikte iftar yaptı.

Kağızman Kaymakamlığı, Kağızman Belediyesi ve İlçe Müftülüğü tarafından İstiklal Alanı'nda düzenelen "Kuran Ziyafeti" programına katılan hafızlar, Kur'an-ı Kerim okudu. İlahilerin de seslendirildiği programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kağızman Kaymakamı Ercan Öter, programda yaptığı konuşmada katılımcılara teşekkür ederek, "Dünya derecesi alan hafızları dinleme fırsatı bulduk. Resmen kulaklarımızın pası silindi İlçe Müftüsüne ve Belediye Başkanına teşekkür ederim." dedi.

Belediye Başkanı Nevzat Yıldız da ilçede ilk defa böyle bir programın düzenlendiğini belirterek, güzel bir etkinlik yapıldığını ve ilerleyen yıllarda bunu geleneksel hale getirerek devam ettireceklerini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurul Uzmanı Fikret Gül ise ramazan ayında Kur'an hafızlarıyla birlikte ülkenin her yerinde irşat programları düzenlediklerini söyledi.

Ramazan ayı boyunca 81 ilde Kur'an ziyafeti sunulduğunu ifade eden Gül, "Diyanet İşleri Başkanlığımızca ülkenin her yerinde ramazan ayındaki irşat programları kapsamında Kur'an-ı Kerim ziyafeti sunuyoruz. Bu kapsamda Kars'ın Kağızman ilçesine gelerek programımızı burada da gerçekleştirdik. Vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi kendilerine teşekkür ediyoruz." dedi.

Programın ardından ezanın okunmasıyla İstiklal Alanı'nda kurulan sofrada yaklaşık 2 bin kişi iftar yaptı.

Kaynak: AA

Son Güncelleme: 24.06.2017 10:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.