13 Mayıs 2016 Cuma 11:53
'Kaleseramik Avrupa'nın 3'üncü Seramik Karo Üreticisi'

Kale Yapı Başkan Yardımcısı Handan Derya Ercan, "Kaleseramik, bugün Avrupa’nın 3'üncü, dünyanın 12'nci büyük seramik karo üreticisi olmayı başarmış bir Türk şirketi." dedi.

Ercan, 39. Yapı Fuarı'nda yaptığı değerlendirmede, Kaleseramik olarak, porselen karoyu, üst düzey yüzey kalitesi ve büyük ebatlarla mekanlara taşıyarak sektöre öncülük ettiklerini belirterek, "Yeni porselen karo fabrikamızda son teknoloji ile ürettiğimiz büyük ebatlı karolarla, kullanıcılara özgün tasarım imkanı sunuyoruz. Ayrıca tüketiciye, hayalini kurduğu banyosunu tasarlama imkanı veren ‘Kale 360’ uygulaması ile sektörde ilk kez hayata geçirdiğimiz sanal gerçeklik teknolojisi ‘Kale Vizyon’un birbiriyle entegre olması sonucu tüketiciye benzersiz bir deneyim sunuyoruz." diye konuştu.

Kaleseramik'in Avrupa’nın 3’üncü, dünyanın 12’nci büyük seramik karo üreticisi olmayı başarmış bir Türk şirketi olduğu bilgisini veren Ercan, teknoloji ve tasarım odaklı ürünlerle trendleri belirlemeye devam ettiklerini söyledi.

Ercan, şirketin yeni ürünlerine ilişkin, şunları kaydetti:

"Kaleseramik’in sektöre kazandırdığı, dünyanın en büyük ebatlı, en ince ve esneyebilen porselen karolarından Kalesinterflex ile 12 yıl boyunca mimariye özgürlük sunduk. Kaleseramik tesisleri içinde yaklaşık 100 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiğimiz yeni granit fabrikamızda, son teknolojiyle ürettiğimiz büyük ebatlı karoları, full body porselen dokusu ile sunuyoruz. Porselen karoyu, üst düzey yüzey kalitesi ve büyük ebatlarla üreterek, hem mimarların yaratıcılığına hitap ediyor, hem nihai tüketicinin beğenisini kazanıyoruz. Yeni fabrikamız ile ürün gamımız daha da zenginleşirken, 80x160 cm gibi büyük ebatlı karo üretiminin önem kazanacağı önümüzdeki dönemde de tüketiciye en çok ürün seçeneği sunan firma yine Kaleseramik olacak."

 

- "Müşterilerimiz hayalindeki banyoyu keyifle seçiyor"

 

Yaptıkları araştırmalarda müşterilerinin banyolarının nasıl olacağını daha yapılmadan önce görmek istediklerini tespit ettiklerini ifade eden Ercan, "Biz de, tüketicinin banyosunu değiştirmek istediğini ama nasıl bir sonuç elde edeceğine dair belirsizliklerle dolu bir süreçten korktuğunu gördük. Kale olarak, müşterilerimizin bu süreci daha eğlenceli, daha keyifli geçirmeleri ve banyolarının neye dönüşeceğinden emin olmaları amacıyla sektöre öncülük edecek bir dijital dönüşüm gerçekleştirdik. Tüketicilere banyosunu tasarlama olanağı veren ‘Kale 360’ uygulamasından sonra, sanal gerçeklik teknolojisi ‘Kale Vizyon’u hayata geçirdik. ‘Kale 360’ın sunduğu 3 boyutlu çizimlerle, banyolarının gerçek anlamda nasıl olacağı konusunda fikir edinen müşterilerimiz, artık hayalini kurduğu banyoyu, Kale Vizyon teknolojisi ile görüntüleyip satın almadan önce deneyimleyebiliyor." değerlendirmesinde bulundu.

 

- "Mesleki Yeterlilik Kurumu Belgelendirme sürecinde de ustalarımızın yanındayız"

 

Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş ise fuarda sektörde çalışan ustalar ile bir araya gelme imkanı bulduklarını belirterek, "Bu yıl eğitim seminerleri ve tanıtım toplantıları için tasarlanan standımızda, yenilikçi ürünlerin tüm özelliklerini, sunumlar eşliğinde katılımcılarla paylaştık. Ayrıca yapı sektörü çalışanlarına ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ zorunluluğu getirilmesiyle birlikte, Kalekim olarak fuar boyunca gerçekleştirdiğimiz eğitim seminerleri ile ustalarımıza destek olmayı hedefledik." ifadelerini kullandı.

Kalekim'in yapı kimyasalları alanında Türkiye ve bulunduğu coğrafyada birinci, Avrupa’da ise 5’inci sıraya yerleştiğini kaydeden Akbaş, "Faaliyet gösterdiğimiz iş kollarında lider ve yenilikçi çizgimizden ayrılmadan, ürün gamımızı, sektördeki trendleri ve tüketici ihtiyaçlarını gözeterek yeni ürünler ile genişletiyoruz. Yapı Fuarı’nda, yeni ürünlerimizle ilgili gelişmeleri ustalarımıza, ziyaretçilerimize ve özellikle komşu ülkelerden gelen konuklarımıza tüm detaylarıyla aktardık." diye konuştu.

Akbaş, ustaların mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla eğitim ve seminerler düzenlemeye devam ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar binlerce ustaya Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı sertifika verdik. Üye sayısı 55 bine ulaşan ‘Kalekim Usta Kulübü’ ile sektörde daha kaliteli hizmet ve uygulamanın yolunu açtık. Son olarak, kurslarımızdan mezun olan ustaların yapacağı uygulamalar için garanti verdiğimiz, dünyada bir ilk olan ‘Garantili Usta Sistemi’ni hayata geçirdik. Bugün Mesleki Yeterlilik Belgesi alınması sürecince de ücretsiz eğitimlerimize sektöre ve ustalarımıza katkıda bulunmaya devam ediyoruz. 26 Mayıs 2016’dan itibaren sektörde belgesiz usta çalışamayacağı için, bu fuarda, ustalarımızı, eğitim ve bilgilendirme toplantılarıyla desteklemeye karar verdik. Kalekim Etkinlik Alanı’nda İran’dan gelen üst düzey yetkililerin ve sektör temsilcilerinin katıldığı özel etkinlikle, ‘İran-Türkiye İnşaat Forumu ve İkili İş Görüşmeleri Toplantısı” düzenledik."

 

 

 

 

Son Güncelleme: 14.05.2016 17:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.