03 Haziran 2016 Cuma 15:43
Kamu-sen'den Almanya'ya Yumurtalı Protesto

Almanya Federal Meclisi'nin Ermeni iddialarıyla ilgili tasarıyı kabul etmesi, protestoları da beraberinde getirdi. Türkiye Kamu-Sen üyeleri, Ankara'daki Almanya Büyükelçiliği önünde yumurtalı protesto gösterisi düzenledi.

Türkiye Kamu-Sen üyeleri, Ankara'daki Almanya Büyükelçiliği önünde toplandı. Büyükelçilik önüne siyah çelenk bırakan Kamu-Sen üyeleri, "Tarihimiz şanlı, geçmişimiz şerefli", "Türk milleti asildir, soykırım yapmaz", "Türk milleti uyuma, ecdadını hatırla" sloganları attı. Gruptakiler, "Soykırım yalanına inanma", "Bizi utandıracak tek bir kare leke yoktur", "Soykırımcı Nazi Almanya" yazılı dövizler taşıdılar.

Türkiye Kamu- Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Alman parlamentosunun aldığı kararı şiddetle kınadıklarını belirtti. Koncuk, "Kendilerini tarihçilerin yerine koyarak yalanlarla dolu olduğu her şekilde ispatlanmış olan bu olayları bir millete mal etmeye kalkışmak tam anlamıyla bir hezeyandır" ifadelerini kullandı.

Sözde soykırımı tanıyan bu yasayı yok hükmünde saydıklarını vurgulayan Koncuk şunları söyledi: "Eğer Almanya tarihte bir yerlerde soykırım arıyorsa Yahudiler başta olmak üzere Sintililer, Romanlar, Yenişler, 2. Dünya Savaşı sırasında esir aldıkları askerlere, Lehlere ve diğer Slavlara yaptıklarına baksın. Eğer bir soykırım arıyorsa, toplama kamplarında, gazlama kamyonlarında, öldürme fabrikalarında kobay olarak kullanılan, vücutlarına petrol şırınga edileni basınç odalarında işkence gören, fırınlarda yakılan 17 milyon masum insana baksın. Soykırımın babası olan Almanya, kendisine suç ortağı aramaktan vazgeçsin."

Koncuk, konuşmasının son bölümünde Almanya'yı gerçeklere aykırı kanunlar çıkarmakla suçlayarak " Türk milleti bu haksızlığın hesabını mutlaka sorar" dedi. Konuşmanın ardından sendika üyeleri, yanlarında getirdikleri yumurtaları büyükelçilik binasına fırlattı.

Son Güncelleme: 03.06.2016 15:43
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.