09 Haziran 2016 Perşembe 15:48
Kamuoyu Onları Yakından Tanıyor

İstanbul'daki "askeri casusluk" davasında, haklarında tutuklama kararı verilen savcı Fikret Seçen, mahkeme heyeti başkanı Metin Özçelik ile üyeler Mehmet Ekinci ve Birol Bilen'i kamuoyu yakından tanıyor.

Eski İstanbul Başsavcıvekili Fikret Seçen, daha önce, kamuoyunda "kumpas davaları" olarak bilinen Ergenekon, Balyoz ve usulsüz dinleme davalarında rol almıştı. Paralel yapının yargı içindeki beyin takımından olduğu öne sürülen savcı Seçen, bir süre önce Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından görevden alınmıştı.

Tahliye oyunları tutmamıştı

Hakim Metin Özçelik'in ismi de daha önce paralel yapının hile yöntemiyle aralarında Hidayet Karaca ve Ali Fuat Yılmazer gibi polis müdürlerinin de bulunduğu 75 kişiyi tahliye etme girişimi ile gündeme gelmişti. 29 Asliye Ceza Mahkemesi yetkisiz olduğu halde paralel yapı soruşturmaları kapsamında tutuklanan şüphelilerin, İstanbul Adliyesi'nde görevli 10 Sulh Ceza Hakimini reddettiklerine ilişkin başvurularını kabul etmişti. Yetkili olmayan İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Metin Özçelik tartışmalı kararla İstanbul Adliyesi'nde görevli 10 Sulh Ceza Hakimi'nin bu şüphelilerin dosyalarına bakamayacaklarına karar vermişti. Sadece muhabere nöbeti tutması gereken Özçelik'in bu kararı hukukçularca "skandal" olarak yorumlanmıştı. Tahliye girişimi bağımsız yargıya takılmıştı.

Şike davası inceleniyor

Hakim Mehmet Ekinci ise "futbolda şike" davası ile gündeme gelmişti. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Birinci Dairesi, geçen aylarda, bu davaya bakan eski İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, Bakırköy Hakimi Mehmet Ekinci'nin de aralarında bulunduğu 3 kişi hakkında inceleme başlatmıştı.

Son Güncelleme: 09.06.2016 15:48
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.