24 Haziran 2016 Cuma 13:03
Kars'ta Koyunlar Kırkılmaya Başlandı

KARS (AA) - Türkiye'deki büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde önemli yere sahip Kars'ta, yaz mevsiminin gelmesiyle küçükbaş hayvan besicileri hayvanların yünlerini kırkmaya başladı.

Kars'ın Sarıkamış ilçe merkezi ve köylerinde küçükbaş hayvan besicileri, hayvanlarının sıcaktan etkilenmeden daha sağlıklı ve verimli olması için aynı zamanda satışı yoluyla ekonomik değer elde ettikleri yünlerini kırkıyor.

Sarıkamış Hançerlidüzü meralık alanda koyunlarını kırkan besicilerden Ahmet Sarıtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her sene haziran ayı ortalarından itibaren koyunların kırkılmaya başlandığını belirterek, yapılan işlemin koyunun sağlığı, kilo alması ve daha verimli olması için çok önemli olduğunu söyledi.

Son yıllarda devlet desteği ile koyunculuğun bölgede daha da yaygınlaştığını ifade eden Sarıtaş, şöyle konuştu:

"Koyunların üzerinde bulunan yünü alma zamanı geldi. Sıcakların başlamasıyla koyunların üzerindeki yünler alınmazsa sağlık problemlerine de neden olabiliyor. Koyunları kırkmadığımız zaman hayvanlar parazitlerle hastalık kapar. Yünden çıkan koyun rahatlar ve ferahlar, çok hızlı gelişir. Ayrıca kırkılan yünleri de kilosunu 3 liradan satıyoruz. Yün, eskisi kadar para etmiyor ancak mecburen satmak zorundayız."

Koyun kırkanlardan Özcan Arıslı'da, koyun kırkmanın zor olduğunu ancak atadan dededen gelen bir meslek olduğu için bu işi devam ettirmek gerektiğini belirtti.

Kars'ta Koyunlar Kırkılmaya Başlandı

Kars'ta Koyunlar Kırkılmaya Başlandı

Kars'ta Koyunlar Kırkılmaya Başlandı

Kars'ta Koyunlar Kırkılmaya Başlandı

Son Güncelleme: 22.08.2016 16:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.