07 Haziran 2017 Çarşamba 23:03
Kars'taki Darbe Girişimi Davası

KARS (AA) - Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin davada yargılanan dönemin 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Lojistik Destek Taburunda görevli 2'si tutuklu 28 askeri personelin yargılanmasına devam edildi.

Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasına, dönemin 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Lojistik Destek Taburunda görevli bir yüzbaşı, 5 üsteğmen, 2'si tutuklu 21 astsubay ve bir uzman onbaşıdan oluşan 28 askeri personelin tamamı katıldı.

Adliye binasında daha önce konferans salonu olarak kullanılan 150 kişilik salonda görülen duruşmada, sanık avukatları ve yakınları da hazır bulundu.

Dün başlayan davanın bugünkü duruşmasında, bazın sanıkların ifadelerinin alınması sonrası tanıklar dinlenildi.

Tanıkların ifadesinin alınmasının ardından söz alan sanık avukatları, müvekkillerinin FETÖ ile bağlantısının bulunmadığını, asker olmaları nedeniyle kendilerine gelen emirleri uyguladıklarını öne sürerek, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, tutuksuz sanıklardan üsteğmenler Ahmet Gürfidan, Ramazan Dede ve Astsubay Selçuk Türk'ün karakola imza atma yükümlülüklerinin kaldırılmasına, tutuklu sanıklar eski astsubaylar Taha Boğaçhan Aktolun ve Koray Çağlar'ın bu yükümlülüğünün devamına karar verdi.

Haklarında adli kontrol şartı bulunan sanıklar hakkındaki bu tedbirlerin de sürmesini kararlaştıran heyet, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 21 Eylül 2017 tarihine erteledi.

- İddianameden

Kars Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Lojistik Destek Taburunda görevli eski astsubaylar Taha Boğaçhan Aktolun ve Koray Çağlar ile bir yüzbaşı, 5 üsteğmen, 19 astsubay ve bir uzman onbaşıdan oluşan 2'si tutuklu 28 askeri personel "sanık" sıfatıyla yer alıyor.

FETÖ/PDY'nin ortaya çıkışı, örgütün devlet kurumları ve Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) yapılanması ile darbe teşebbüsü sırasında yaşananlar hakkında bilgiler aktarılan iddianamede, olay günü kentte yaşananlar ele alınıyor.

İddianamede, dönemin 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Lojistik Destek Taburu'nda görevli tutuklu sanıklar eski astsubaylar Aktolun ve Çağlar'ın yanı sıra tutuksuz yargılanan bir yüzbaşı, 5 üsteğmen, 19 astsubay ve bir uzman onbaşıdan oluşan 28 askeri personel hakkında, "Anayasa'yı ihlal", "TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet, "terör örgütü üyeliği" suçundan da 10 yıldan 15 yıla kadar hapsi isteniyor.

Kaynak: AA

Son Güncelleme: 08.06.2017 15:55
Anahtar Kelimeler:
KarsDavaFETÖ/PDY
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.