02 Nisan 2019 Salı 12:54
Kartal'da 21 Kişinin Öldüğü Faciada Cezalar Belli Oldu!

İstanbul Kartal'da çöken binaya ilişkin 3 şüpheli hakkında 15'er yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Kartal'da 21 kişinin yaşamını yitirdiği bina çökmesiyle ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı. Soruşturma sonucunda 3 kişi hakkında, "Taksirle birden çok kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak" suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.

ÜÇ KİŞİYE DAVA AÇILDI

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucunda 3 kişi hakkında, "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak" suçundan iddianame düzenlendi.

İddianamede, bilirkişi raporunda binanın çökmesinde asli kusurlu bulunan binanın proje sorumlusu Suzan Çayır, binanın teknik uygulama sorumlusu Uğur Mısırlıoğlu, yapı ruhsatının 'mesuliyet alan' bölümünde sürveyan olarak görünen Arzu Keleş Baran şüpheli olarak yer aldı. Üç kişinin, "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak" suçlarından 2 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmaları istendi. İddianamenin gönderildiği İstanbul Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi'nin 15 gün içinde iddianamenin kabulü veya reddi yönünde karar vermesi bekleniyor.

BİR KİŞİNİN TUTUKLULUĞU SÜRÜYOR

Üç şüpheli olaydan sonra gözaltına alınmış, Uğur Mısırlıoğlu ve Suzan Çayır 14 Şubat 2019 tarihinde tutuklanmıştı. Tutuklulardan Suzan Çayır, 15 Mart 2019 tarihinde tahliye edilmişti. Davanın tek tutuklu sanığı Uğur Mısırlıoğlu.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Kartal'da 6 Şubat Perşembe günü 7 katlı Yeşilyurt Apartmanı büyük bir gürültüyle çöktü. 21 vatandaşımız hayatını kaybederken, 14 kişi ise enkaz altından kurtarıldı. İstanbul Kartal'da 6 Şubat Perşembe günü 7 katlı Yeşilyurt Apartmanı büyük bir gürültüyle çöktü. 21 vatandaşımız hayatını kaybederken, 14 kişi ise enkaz altından kurtarıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.