06 Haziran 2016 Pazartesi 18:03
Kartal'daki Cinayetin Altından Adli Emanetteki Vurgun Çıktı

Kartal'da, 13 Nisan tarihinde otomobilinin içinde öldürülmüş halde bulunan 46 yaşındaki Davut Mengir cinayetinin arkasından adliyede yapılan büyük vurgun çıktı.

ARACININ İÇERİSİNDE ÖLDÜRÜLDÜ

13 Nisan 2015 tarihinde vatandaşlar, Yakacık Mahallesi Babacan Sokak'ta park halindeki otomobilin içerisinde bir erkek cesedi buldu. Polis ekipleri yaptıkları araştırma sonucunda cesedin 2 çocuk babası 46 yaşındaki Davut Mengir'e ait olduğu belirlendi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun'un talimatı üzerine, olayı araştırmak için görevlendirilen Cumhuriyet Savcısı Ersoy Yüce, yaklaşık 2 aylık çalışma sonucunda cinayeti aydınlattı.

ADLİ EMANETTEN 1 MİLYON LİRALIK HIRSIZLIK

İddiaya göre, Davut Mengir, Anadolu Adalet Sarayı adli emanet bürosunda çalışan E.T ile yine adliyede çalışan bayan arkadaşı A.M aracılığıyla tanıştı. Mengir, samimiyetini arttırdığı E.T'yi bir süre sonra adli emanetteki altınları sahteleriyle değiştirme konusunda ikna etti. E.T, adli emanet deposunun anahtarının bir kopyasını yaptırarak belli zaman aralıkları içerisinde yaklaşık 1 milyon lira değerinde olan 500 tam altın, esrar ve elektronik eşyayı depodan çıkartarak Mengir'e teslim etti.

ADLİ EMANETTEKİ SİLAHLA CİNAYETİ İŞLEDİ

Davut Mengir, bir süre sonra tekrar E.T.'yi arayarak altın getirmesini istedi. Olumsuz yanıt alan Mengir, E.T.'nin Zonguldak'taki ailesinin yaşadığı evin fotoğraflarını kendisine göndererek ailesini öldüreceği tehdidinde bulundu. Bu tehditler üzerine bir plan yapan E.T, adli emanet deposunda bulunan bir silahı yanına alarak Davut Mengir'e buluşmak istediğini söyledi. Bir akrabası adına otomobil kiralayan E.T, bu otomobille Kartal'da Mengir'le buluştu. Otomobilin arka koltuğuna oturan E.T, Mengir'i ensesinden vurarak öldürdü. Cesedin içinde bulunduğu otomobili Yakacık Mahallesi Babacan Sokak üzerine park eden E.T., parmak izlerini temizledikten sonra, yakın bir bölgeye daha önceden park ettiği kendi otomobiliyle uzaklaştı. E.T, olayda kullandığı silahı da ertesi gün tekrar adli emanet deposuna koydu.

Son Güncelleme: 06.06.2016 18:03
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.