14 Nisan 2018 Cumartesi 16:46
Kastamonu'da Hastanede Tatbikat

Hastanede yangın tatbikatı

KASTAMONU'nun Tosya ilçesindeki hastanede düzenlenen yangın tatbikatını gerçek sanan bazın vatandaşlar paniğe kapıldı.

Tosya Devlet Hastanesinde sağlık çalışanlarına yönelik, Afet ve Acil Durum Yönetimi Eğitimi ile Uygulamalı Yangın Tatbikatı düzenlendi. Tosya İtfaiye Müdürlüğü, TEİAŞ ve KARGAZ şirketleri işbirliğiyle Tosya Devlet Hastanesinde düzenlenen tatbikatta senaryo gereği hasta polikliniklerinin olduğu bölgede yangın çıktı. Çıkan yangın sonrası hemen itfaiye ve 112'ye haber verilirken hastalar yangın merdivenleri hastane bahçesine çıkarıldı. Dumandan etkilenen yaralılara olay yerinde müdahale edildi. Başarılı geçen tatbikatta ekipler, 10 dakika içerisinde 4 kişinin hayatı kurtarıldı. Bu sırada hastaneye gelen vatandaşlar ise tatbikatı gerçek sanıp bir anlık korkuya kapıldı.

Tatbikat sonrası ise itfaiye ekipleri tarafından sağlık çalışanlarına hastanenin bahçesinde verilen eğitimde, yangın söndürme tüpleriyle yangına müdahale uygulamalı anlatıldı. İtfaiye ekipleri bahçede bir ateş yakarak yanıcı malzemeye göre hangi yangın tüpünün seçilmesi ve nasıl kullanılması gerektiği hakkında sağlıkçıları bilgilendirdi. Sağlık çalışanları daha sonra yanan ateşi söndürme işlemini itfaiye eriyle birlikte uygulamalı gerçekleştirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.