18 Temmuz 2017 Salı 18:51
Kayalıklardan Düşerek Ölen Öğretmen Son Yolculuğuna Uğurlandı

 Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Kelebekler Vadisi'nde kayalıklardan düşerek hayatını kaybeden 26 yaşındaki öğretmen Birolcan Şahin, İzmir'de toprağa verildi.

Yaz tatilini geçirmek için İzmir'den arkadaşlarıyla gittiği Fethiye ilçesinde dün Kelebekler Vadisi'ne patika yoldan inmeye çalıştığı sırada 90 metre yüksekten kayalıklara düşerek hayatını kaybeden Birolcan Şahin'in cenazesi, Çiğli ilçesinde ailesinin yaşadığı eve getirildi.

Helallik alınmasının ardından Ehl-i Beyt İnanç Eğitim ve Kültür Vakfı Küçükçiğli Mahallesi Cemevi'ne getirilen Birolcan Şahin'in cenazesi, buradaki törenin ardından Ulukent Mezarlığında toprağa verildi.

Baba Cemal, anne Saadet ve kız kardeş Berna Şahin cenazede taziyeleri kabul etti.

- "Patika yol kapatılsın"

Cemal Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, genç yaşta oğlunu kaybetmenin acısını yaşadığını söyledi.

Aslen Tuncelili olduklarını, oğlunun kimseyi kırmayan, karıncayı bile incitmeyecek kadar çok iyi bir insan olduğunu dile getiren Şahin, "Oğlum vatansever idealist bir öğretmendi. Kendisini ilkokul öğretmenliği yaptığı Mardin'in bir köyündeki çocuklara adamıştı. Gençliğinin baharında oğlumun ölümüne yol açan Kelebekler Vadisi'ndeki bu patika yolda daha önce de birçok kazanın olduğunu öğrendim. Bu kadar kişinin hayatını kaybettiği, yaralandığı, hayatının baharında oğlumun ölümüne neden olan, uçuruma çıkan patika yollar kapatılsın. Kimse bölgeye girmesin diye artık önlem alınsın." diye konuştu.

Bu arada, cenaze için İzmir'e gelen Birolcan Şahin'in öğretmen arkadaşları da 3 yıl önce öğretmenlik mesleğine başlayan Şahin'in Mardin'de görev yaptığı köydeki çocuklar ve aileleriyle daha iyi iletişim kurabilmek için Kürtçe öğrendiğini ifade etti.

- Olay

İzmir'den arkadaşlarıyla Fethiye'ye tatile giden Birolcan Şahin, Faralya Mahallesi'ndeki patika yoldan Kelebekler Vadisi'nin plajına yürüyüşe çıkmış, arkadaşlarıyla bir süre yürüyen Şahin, yaklaşık 90 metrelik kayalıklardan düşmüştü.

Arkadaşlarının yardım istemesi üzerine olay yerine jandarma, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri sevk edilmiş, olay yerine ulaşan ekipler Şahin’in hayatını kaybettiğini belirlemişti.

 

Son Güncelleme: 18.07.2017 18:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.