07 Haziran 2017 Çarşamba 22:48
Kaymakamlığın Desteğiyle İş Sahibi Oldu

VAN (AA) - Başkale ilçesinde yaşayan 51 yaşındaki Fehima Akkoyun, Kaymakam Abdulselam Öztürk'ün desteğiyle edindiği dikiş makinesi sayesinde ailesinin geçimine katkı sağlamaya başladı.

Eşi sadece yaz döneminde inşaatlarda çalıştığı için yaşadıkları geçim sıkıntısını aşmak için çare arayan Fehima Akkoyun, dikiş nakış ürünleri yaparak satabileceğini düşündü.

Bu hayalini gerçekleştirebilmesi için dikiş makinesine ihtiyaç duyan Akdoğan, Başkale Kaymakamlığına giderek, aynı zamanda Belediye Başkanvekiliği görevini de yürüten Abdulselam Öztürk'ten yardım istedi.

Kaymakam Öztürk'ün talimatıyla alınan dikiş makinesi Akkoyun'a teslim edildi.

Akkoyun, kaymakamlığın aldığı makine sayesinde, özellikle çocuk giyim ürünleri yaparak, satmaya başladı.

Üretimiyle aile bütçesine katkı sağlayan Akkoyun, Başkale'de kadınların genelde çalışmadığını, evin geçiminin erkeklerin üzerinde olduğunu belirterek, "Bu durumdan rahatsız oldum. Eşim tek başına eve bakmakta zorlanıyordu. Bu durumumuzu kaymakamımızla paylaştım. Allah razı olsun bana destek çıktı. Bana aldığı makine sayesinde çocuk giysilerini satıyorum. Kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum." dedi.

Kaynak: AA

Son Güncelleme: 08.06.2017 17:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.