20 Temmuz 2016 Çarşamba 11:39
Kırkımcı Eğitim Kurslarında 2. Dönem Başlıyor

Türkiye'de ilk defa Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Beypazarı'nda düzenlenen Kırkımcı Eğitim Kursları" nın ikinci dönem eğitimleri, 1-5 Ağustos tarihlerinde Gölbaşı'nda açılacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, küçükbaş hayvancılığın gelişmesi adına yürüttüğü çalışmalar kapsamında makineli kırkımın yaygınlaşması, verimin artırılması ve buna bağlı olarak yapağı-tiftiğin değerlenmesi, hayvanlarda sağlık-verim artışının sağlanması amacıyla başlatılan faaliyetler sürdürülüyor.

"KIRKIMCILIK MESLEK KATEGORİSİNE ALINDI"

Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Daire Başkanı Özgür Güven, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kırkımcılığın meslek olarak tanımlandığını hatırlatarak, kırkım eğitimlerinin tamamının Ankara'da düzenlenmesinin, yün ve tiftiğin değerlenmesi noktasında daha fazla fayda sağlayacağını söyledi. Küçükbaş hayvancılık sektörünün, Türkiye için stratejik öneminin bilincinde olduklarını belirten Daire Başkanı Güven, "Ankara, küçükbaş hayvancılıkta Türkiye'nin en önemli illerinden biri. Yaptığımız projelerde, yetiştiricimize fayda sağlamanın yanında, ülkesel bir mesele olarak da yaklaşıyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye'ye birçok alanda öncülük yapıyoruz" dedi.

Yeni sertifikalı kırkımcılar yetiştirilmesi için, 1 Ağustos'ta Gölbaşı'nda kurs açılacak. 5 gün sürecek teorik eğitimlerin ardından, kırkımcı adayları, 5 günlük pratik eğitime katılacak. Derslerden başarıyla geçenlere, kırkımcı sertifikası verilecek. Kurs, 12 Ağustos Cuma günü sona erecek.

Kırkımcı Eğitim Kurslarında 2. Dönem Başlıyor

Son Güncelleme: 20.07.2016 11:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.