10 Haziran 2021 Perşembe 23:35
Kızılay’ın Kuruluşunun 153. Yıldönümü

Kızılay’ın Kuruluşunun 153. Yıldönümü

11 Haziran 1868’de bir grup idealist doktor “Osmanlı Yaralı ve Hasta Askerlere Yardım Cemiyeti”ni kurdu. Cemiyet 1877 yılında “Osmanlı Hilali Ahmer Cemiyeti” adını aldı. 1923 yılında “Türkiye Hilali Ahmer Cemiyeti” adını alan kuruluşun adı, 1935 yılında ise “Türkiye Kızılay Cemiyeti” oldu. Kuruluşa “Kızılay” adını büyük önder Atatürk verdi.

Dünyanın sayılı, bölgesinin ise en güçlü insani yardım kuruluşu olan ve 153 yılı geride bırakan Kızılay, yardımseverlerin her geçen gün artan desteği ile ihtiyaç sahiplerinin umutlarını yeşertmeye devam ediyor.

Toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi önemli görevler üstlenen ve birçok konuda da öncü olan Türk Kızılay; sağlık, sosyal yardım, gençlik ve eğitim alanlarında da hizmetler sunuyor. Hayırseverlerin desteğiyle yapılan yardımlarla geçtiğimiz yıl yurt içinde 26.016.591 kişiye ulaşılırken hem yurt içinde hem de yurt dışında toplam yaklaşık 37 milyon kişiye yardım edildi.

Ağrı’da çalışmalarını her geçen gün arttıran Kızılay, Aşevinden günlük 3000 kişilik sıcak yemek vererek bölgenin en büyük aşevi konumunda bulunmaktadır. Caddede bulunan Kan Bağış Birimi yakın zamanda açılmasına rağmen kan bağışı sayılarında yine bölgenin en iyi illerinden biri konumundadır.

İnsani yardımın ulaşması konusunda Gönüllülerin desteği ile gece gündüz sahada olan ekipler almış oldukları hayır duaları ile enerjilerini sürekli diri tutmakta.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.