24 Eylül 2018 Pazartesi 16:40
Kocaeli'de İsmail Sevim'in İntihar Haberini Yapan Ergün Demir Gözaltına Alındı!

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde yaşayan İsmail Devrim, 20 Eylül’de evinde intihar etmişti.

Devrim’in 14 yaşındaki oğlunun ilk gün okul kıyafeti olmadan okula gittiği, bu nedenle ilk iki derse alınmadığı, eşine de “Ben oğluma okul kıyafeti alamıyorsam niye yaşıyorum” dediği iddia edilmişti.

İntihar, İlçe Milli Eğitim Müdürünce ‘gurur meselesi’ne, Valilikçe ‘psikolojik sebepler’e bağlanırken, Kocaeli Başsavcılığı da Devrim’in oğluna pantolon alamadığı için intihar ettiği yönündeki haberlerin asılsız olduğunu bildirmişti.

Resmi mercilerden bu yönlü açıklamalar devam ederken, intiharı duyuran Astakos Haber’in genel yayın yönetmeni Ergün Demir gözaltına alındı.

Ergün Demir, “Ekipler önce evime gelmişler, evde olmadığımı öğrendiklerinde beni aradılar, ben de güvenlik güçlerine kendim teslim oldum. Şu anda ifade vermek üzere karakola götürülüyorum” sözlerini kaydetti.

Demir, haberinin ardından yapılan açıklamaların sonrasındas Astakos Haber’de “İsmail Devrim haberini nasıl yaptım?” başlıklı bir yazı kaleme almıştı.

Gazeteci, söz konusu yazısında, “Kimse öküz altında buzağı aramasın. Haber hiçbir kurum veya kişiyi incitmek, suçlamak, karalamak adına yapılmamıştır. Yapılan polemikler, haberi yapan kişi olarak benim dışımda gelişen şeylerdir. Tekrar söylüyorum, ben sadece işimin, mesleğimin gereğini yaptım. Bu konuyla ilgili söyleyecek başka da sözüm yoktur!” ifadelerine yer vermişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.