04 Haziran 2016 Cumartesi 13:53
Köy Okulu 'Kardeş Okul'un Desteğiyle Yenilendi

HAKKARİ (AA) - SAİM HARMANCI - Şemdinli'deki İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Lisesi'nin öğretmen ve öğrencileri, "Kardeş okul" projesi ile Zorgeçit Köyü İlkokulu'nu yeniledi.

İMKB Lisesi öğrencileri, ilçede başlatılan kampanya ile Zorgeçit Köyü İlkokulu'nu "kardeş okul" seçti.

Öğretmenlerinin de desteğiyle bir süre önce Zorgeçit Köyü İlkokulu'nu ziyaret edip eksiklerini belirleyen öğrenciler, Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmen ve öğrencilerin katkılarıyla satın aldıkları yardım malzemelerini buraya ulaştırdı.

Gönüllü öğrenciler ile öğretmenler, 17 öğrencisi bulunan 2 derslikli okulun dış cephesini, sıralarını, yazı tahtalarını baştan sona yenileyerek çocukların hizmetine sundu.

Projeyle ilgili AA muhabirine bilgi veren İMKB Lisesi Müdür Yardımcısı Melek Darendeli, öğrencilerin büyük özverisiyle Zorgeçit Köyü İlkokulu'na gelerek tespit ettikleri eksiklikleri giderdiklerini söyledi.

Öğrencilerin projeye büyük emek verdiğini kaydeden Darendeli, şunları söyledi:

"Sınıfın tahtasını ve sıraların cilalarını yeniledik. Okulun diğer fiziki şartlarında çalışma yaptık. Okulda tespit ettiğimiz eksiklikleri el birliğiyle giderdik. Okula küçük de olsa bir kütüphane kurarak, okulun etrafını çitlerle ördük. Öğrencilerimiz küçük kardeşlerine mektuplar yazdı, hediyeler verdi. Küçük çocuklarımızın yüzünü güldürebildiysek ne mutlu bize. Öğretmen, öğrencilerimize ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyorum. Bu tür projelerimiz devam edecektir."

Okulu yenilemek için başlatılan çalışmalara katılmaktan gurur duyduğunu belirten İMKB Lisesi öğrencisi Mihriban Yılmaz ise "Kardeşlerimizi böyle mutlu görmek çok güzel bir duygu. Biz zaten onları mutlu etmek için bu kampanyayı yaptık. Öğretmenlerimiz, idarecilerimiz projede bize çok destek oldu." diye konuştu.

Zorgeçit Köyü İlkokulu öğretmenlerinden Reşit Sevik de, kampanyayı düzenleyen İMKB Lisesi öğretmen ve öğrencilerine teşekkür ederek, "Bu tür kampanyaların sadece ilçeyle sınırlı kalmaması, tüm Türkiye'de uygulanması gerekiyor. Öğrencilerin duyarlılığıyla okulumuzun iç ve dış şartları daha iyi hale getirildi. Köydeki çocuklar ve aileleri bu durumdan memnuniyet duydular. Kampanyayı düzenleyen, destek veren herkese minnettarız." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 22.08.2016 13:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.