11 Haziran 2016 Cumartesi 13:18
Köyde Yaşayan 'Küçük Ressam' Türkiye Birincisi Oldu

IĞDIR (AA) - HÜSEYİN YILDIZ - Iğdır'ın Tacirli köyünde yaşayan 7. sınıf öğrencisi Salime Çiçek, Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen "Bana AB'yi Anlat" isimli resim yarışmasında Türkiye birincisi oldu.

Çiçek, Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği'nin mali iş birliği kapsamında düzenlenen yarışmaya köy evinde çizdiği resimle katıldı. Ankara'da yapılan değerlendirmede Çiçek'in "AB'nin Uğuru" adını verdiği resmi birinci seçildi.

Kent merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Tacirli köyünde yaşayan Çiçek, AA muhabirine, resminin birinci seçilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu, arkadaşları ve büyükleri tarafından takdirle karşılandığını söyledi.

Yarışmada derece yapabilmek için çok çalıştığını anlatan Çiçek, "Aslında o gün birinci seçileceğime pek inanmamıştım, çok heyecanlıydım. 50 yıldır ülkemizi Avrupa Birliği'ne almıyorlar. Ülkemizi alsalardı, ülkemiz de onlara uğur getirecekti. Ben de Avrupa Birliği bayrağı ve Türk bayrağı çizdim ve bu iki bayrağı birbirine diktim. Ortasına ise uğur böceği çizerek ülkemizin Avrupa Birliği'ne uğur getireceğini anlattım." diye konuştu.

Okul Müdürü Ali Ekber Kum da Salime'nin başarılı bir öğrenci olduğunu, kazandığı birincilikle köyünü ve Iğdır'ı onurlandırdığını anlattı.

Kum, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin en doğu ucundan, Iğdır'ın bir köy okulundan, 'AB'yi Öğreniyorum Projesi' kapsamında düzenlenen resim yarışmasında birinci olduğumuzdan dolayı çok mutluyuz. Bu, bize ifade ediyor ki bir başarı elde etmek için ille de kolejlerde olmamıza gerek yok. Bir köy okulunun da bunu başarabildiğini Türkiye'ye göstermiş olduk."

Çiçek'e rehberlik eden resim öğretmeni İbrahim Gündem de "Öğrencimizle bayağı çalıştık, emek verdik ve emeğimizin sonucunu aldık. Bu başarı okulumuzun, Iğdır'ın ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün başarısıdır. İnşallah daha çok çalışıp farklı başarılar elde edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Çiçek, yarışmanın diğer kategorilerindeki birincilerle 5 günlük Avrupa gezisine katılmaya hak kazandı.

Son Güncelleme: 22.08.2016 14:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.