04 Haziran 2016 Cumartesi 12:53
Kuleden Pilota: Fırtınadan Dolayı Kalkışlar Durduruldu

İstanbul'da dün kısa süreli etkili olan fırtına ve yağmur sebebiyle hava trafiği altüst oldu. Kalkış yapamayan pilotlarla kule görevlileri arasındaki konuşmalar, bugün kayıtlara yansıdı. Kule görevlisi pilotlara, , "Şuan fırtınadan dolayı kalkışlar durduruldu" diyerek bilgi verdi.

İstanbul'da dün yağmurun etkili olduğu saatlerde hava trafiğinde de zor anlar yaşandı. Bazı uçaklar başka meydanlara yönlendirildi. Birçok uçak elektrik yüklü bulutlar sebebiyle iniş için yaklaşma yapamadı. İniş yapamayan uçaklar havada tur atmak zorunda kaldı. İniş ve kalkışlarda gecikmeler yaşanırken, o anlar pilotlarla hava trafik kontrolörleri arasındaki konuşmalara da yansıdı.

"FIRTINADAN DOLAYI KALKIŞLAR DURDURULDU"

Kule görevlileri, Atatürk Havalimanı'ndan havalanmak için bulundukları park yerinde bekleyen pilotlara, "Şu an fırtınadan dolayı kalkışlar durduruldu." diyerek bilgi verdi. Bazı uçaklar ise başka meydanlara yönlendirildi. Hava trafiğinde yaşanan olumuzlukla ilgili ses kayıtları da ortaya çıktı. Atatürk Havalimanı'nda kalkış için park yerinde bekleyen bir THY uçağının pilotuna kule görevlileri, "Efendim şu an fırtınadan dolayı kalkışlar durduruldu. Yaklaşık 10-15 dakikadır kalkış yok. 10-15 dakikalık bir gecikme olabilir bilginize." dedi.

"HAVA DURUMU OLDUKÇA KÖTÜ"

Hava trafik kontrolörü pilotlara bulundukları bölgelerde havanın nasıl olduğuyla ilgili sorular yöneltti. Kontrolör, "Bulunduğunuz pozisyonda istikamette hava durumu nasıl?" sorusuna bir pilot, "Oldukça kötü biz biraz daha sola dönüyoruz." diye cevap verdi.

YOLCULAR İKNA EDİLEMEYİNCE UÇAK TEKRAR KALKMIŞTI

Anadolujet'in Adana-Sabiha Gökçen seferini yapan TK-7267 sefer sayılı uçağı da Atatürk Havalimanı'na iniş yapmak zorunda kalmış ve uçaktaki 183 yolcunun büyük bir bölümü buradan İstanbul'a giriş yaparken bazı yolcular uçaktan inmek istememişti. Uçakla tekrar Sabiha Gökçen'e geri gitmek isteyen 24 yolcu 3 saat boyunca uçakta beklemişti. Uçuş ekibiyle tartışan 24 yolcu ikna edilmeyince uçak saat 20.55'te Sabiha Gökçen'e uçmuştu. Yolcular 3 saatin sonunda çektikleri fotoğrafları sosyal paylaşım sitelerinden paylaşmışlardı.

Kuleden Pilota: Fırtınadan Dolayı Kalkışlar Durduruldu

Kuleden Pilota: Fırtınadan Dolayı Kalkışlar Durduruldu

Son Güncelleme: 04.06.2016 12:53
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.