28 Nisan 2016 Perşembe 15:16
Kuveyt Türk'ten evleneceklere 'Çeyiz Hesabı'

Kuveyt Türk, evlenecek gençlere "Çeyiz Hesabı" ile destek oluyor.

Banka açıklamasına göre, Kuveyt Türk Katılım Bankası, yüzde 20'ye varan devlet desteğinin verildiği Çeyiz Hesabı ile evlenmek isteyen gençlere katkı sağlıyor.

Geleceğe yönelik birikimde bulunmak isteyen kişilerin para biriktirebilecekleri yeni bir katılma hesabı olan Çeyiz Hesabı'na 3 yıl birikim yapılması halinde devlet katkısı da ekleniyor. Düzenli ödeme süresi 36-47 ay arasında olan yatırımcılar yüzde 10 devlet katkısı hak ederken, 48-59 ay ödeme yapanlar yüzde 15, 60 ay ve üzeri ödeme yapanlar ise yüzde 20 katkı payı alabiliyor.

Çeyiz Hesabı'nda, aylık veya 3 aylık periyotlarla ödeme yapılabilirken, aylık periyotta minimum 105,58 TL, maksimum bin 55,80 TL, 3 aylık periyotta minimum 316,74 TL ve maksimum 3 bin 167,40 TL tutarında birikim yapılabiliyor.

Ayrıca çeyiz hesabının açılış tarihinde elinde üst sınırı 15,837 TL'ye kadar birikimi olanlar bu tutarı çeyiz hesabında değerlendirebiliyor. Ödemeler cari hesaptan veya Kuveyt Türk Sale Plus kredi kartından talimat verilerek ya da internet ve mobil şubeden ücretsiz olarak havale/EFT yoluyla yapılabiliyor.

 

-Yılda 2 kez çekim ve 3 kez ödeme erteleme hakkı

 

İhtiyaç duyulması halinde hesapta bulunan birikim, belirli limitler dahilinde çekilebiliyor. Bir yıl içerisinde en fazla 2 kez çekim hakkı veriliyor. Para çekilmesi durumunda kalan bakiyenin açılış tarihindeki bakiyeden az olmaması gerekmekte. Çeyiz Hesabı sahibi aylık ödeme yapması durumunda yılda en fazla 3 kez ödemelerini aksatma hakkına da sahip.

Çeyiz Hesabı başvurusu yapacak kişilerde TC vatandaşı olma, 24 yaşını doldurmamış ve daha önce evlilik yapmamış olma şartı aranıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Oral, Kuveyt Türk'te Çeyiz Hesabı'nın katılma hesabı olarak açıldığına dikkati çekerek, "Çeyiz Hesabı'nda birikimlerin katılım bankacılığı prensiplerine göre değerlendirilmesini sağlıyoruz. 95/5 gibi yüksek bir oranda kar paylaşım havuzu sunuyoruz. Tüm Kuveyt Türk hesaplarında olduğu gibi Çeyiz Hesabı sahiplerinden de hiçbir koşulda hesap işletim ücreti alınmıyor." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 28.04.2016 20:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.