19 Kasım 2015 Perşembe 10:30
Leyla Zana HDP'de Krize Yol Açtı

Zana “tekrar yemin etmeyeceğini” açıkladı. Zana’nın Meclis’teki tavrı, HDP’de de farklı yorumlara neden oldu.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, dün partisinin kadın milletvekilleriyle HDP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Toplantıya Leyla Zana katılmadı. Yüksekdağ, “Zana yemini tekrar etmeyeceğini açıkladı.

Demokratik bir tutum olarak görüyoruz. ‘Türkiye milleti’ demekle ‘Türk milleti’ demek arasında çok temel ve tarihsel bir fark olmadığını düşünüyoruz” diye konuştu.

HDP’de bazı isimlerin, “HDP, sivil ölümlerin yaşandığı bir süreçte yapay gündemler içinde bırakılmamalı. Bu kadar yoğun bir gündem içerisinde 24 yıl öncesine takılacak bir parti değiliz” eleştirisi getirdikleri öğrenildi.

HÜDA PAR’DAN ZANA’YA DESTEK

Bu arada HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu’ndan da Zana’ya destek geldi.

Tanrıkulu, yemin metnini her insanın kendi inancına göre okuması gerektiğini ileri sürerek, “Biz bu yemin metnini kabul etmiyoruz.

Biz Kürt’üz. Bir Kürt olarak neden Türklere yemin edelim” dedi. 

Son Güncelleme: 13.08.2016 15:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.