10 Temmuz 2016 Pazar 14:28
Mabesem'deki Etkinlikler Engellileri Hayata Bağlıyor

MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezinde (MABESEM) düzenlenen kurslar, engellileri hayata bağlıyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, MABESEM'deki kurslardan sağlıklı vatandaşlar gibi engelliler de yararlanıyor.

Kurslar sayesinde engelliler hem yeteneklerini keşfediyorlar hem de sağlık açısından da faydalar görüyor.

Kireçlenme ve damar tıkanıklığı sonucunda parmaklarını kullanamaz hale gelen engelli Sedat Dere, MABESEM'e geldikten sonra hem resim yapmaya hem de bilgisayar kullanmaya başladığını belirtti.

Kil şekillendirmenin el kaslarında büyük önemi olduğunu belirten Dere, "Kireçlenme ve damar tıkanıklığı sonucu parmak kaslarım çalışmıyordu. Doktora gittiğimde, doktor bana resim yapmamı önerdi. Ancak ben parmaklarım çalışmadığı için yapamıyordum. Sonra kendi araştırmalarım sonucu MABESEM'in olduğunu ve birçok alanda kurs verildiğini gördüm. Buraya gelir gelmez hemen kil şekillendirme kursuna başladım." ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 4 ay kil şekillendirme kursuna katıldığını, böylece parmaklarının çalışır duruma geldiğini belirten Dere, şunları kaydetti:

"Daha sonra resim kursuna yazıldım. Resim kursunda hem parmaklarımı çok iyi çalıştırdım hem de resim yeteneğimi ortaya çıkardım. Parmak kaslarım çalışınca grafik ve tasarım kursuna da katıldım. Şimdi bilgisayarı da rahatlıkla kullanıyorum. Özellikle engelli arkadaşlarıma söylemek istediğim kendilerini eve kapatmasınlar. Mutlaka MABESEM'e gelsinler, buradaki kurslara katılsınlar. Herkes kendinin doktorudur. Her anlamada çok faydasını görecekler. Hem sosyal hem de sağlığımız açısından faydası olan böyle bir yerin oluşturulmasına vesile olan belediye başkanımıza teşekkür ediyorum."

Son Güncelleme: 22.08.2016 18:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.