09 Haziran 2016 Perşembe 11:43
Malatya Büyükşehir Belediyesinden 'Geleceği Yazıyorum' Projesi

MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi, çocuklara yönelik "Geleceği Yazıyorum" Projesiyle çocukların geleceklerini planlamalarında yardımcı oluyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket eden Malatya Büyükşehir Belediyesi geleceği birlikte tasarlamak anlamında önemli bir sosyal sorumluluk projesine daha imza atıyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından sosyal sorumluluk gereği hazırlanan "Geleceği Yazıyoruz" Projesi'yle çocukların teknoloji alanında daha bilinçli ve daha profesyonel hale gelmeleri, aynı zamanda geleceklerine yön verecek olan ailelerine bu konuda katkı sunması amaçlanıyor.

Projeyle teknoloji alanında geleceği inşa edecek çocuklara programlama ve algoritma mantığını öğreterek ileride matematiksel zekası kuvvetli, çözüm odaklı, analitik düşünebilen nesiller yetişmesi hedefleniyor.

Proje ilköğretim 4. sınıf öğrencilerine yönelik olup online sınav gerçekleştirilerek sınavda başarılı olan ilk 22 erkek ve 22 kız öğrenci olmak üzere 44 öğrenciye "Geleceğin Yazılımcısı" unvanı verilecek.

Son Güncelleme: 22.08.2016 14:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.