08 Haziran 2016 Çarşamba 17:13
Malatya Büyükşehir Belediyesinden Sokak İftarları

MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesince gezici aşevi ile her akşam bir mahallede sokak iftarı düzenleniyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kardeşlik ve paylaşma duygularının arttığı dünyanın en güzel ve özel ayı olan ramazanda Malatyalıları aynı sofranın etrafında buluşturmayı amaçlayan sokak iftarları programının ilki Seyran Mahallesi'nde, Büyükşehir Belediyesine ait Semt Konağı'nda gerçekleştirildi.

İftara, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, bazı daire başkanları, şube müdürleri, Seyran Mahalle Muhtarı Zihni Dönmez ile mahalle sakinleri katıldı.

Çakır, burada yaptığı konuşmada, ramazanın bir fırsat ayı olduğunu, bu fırsatları insanların iyi değerlendirmesi gerektiğini belirtti.

Malatya'da ramazanın dolu dolu yaşandığını vurgulayan Başkan Çakır, şunları kaydetti:

"Sokak iftar programlarıyla insanlarımızı bir araya getirerek birliğimizi, beraberliğimizi pekiştiriyoruz. Sıcak yemek dağıtımımız var. Sokak iftar programlarımızın yanı sıra Aspuzu gecelerimiz var. Ramazan ayının iklimine uygun yapılan konuşmalar, dini sohbetler, Kur'an tilavetleri, ilahiler var. Ramazan ayı demek aynı zamanda yardımlaşma ayı demektir. Dar gelirli, muhtaç insanlarla bir araya gelip, onların sofralarına oturup iftar açmak farklı anlamlar taşıyor. Bu anlamda ülkemizde ramazan şükürler olsun ki çok güzel yaşanıyor. Huzur ve barış iklimi ramazanla daha da artıyor. Bu iklimin daima devam etmesini diliyor ve ramazan ayınızı tebrik ediyorum."


Son Güncelleme: 22.08.2016 14:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.