01 Temmuz 2016 Cuma 09:53
Malatya Valisi Toprak, Tünellerde İncelemelerde Bulundu

MALATYA (AA) - Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya-Sivas karayolu üzerinde yapımı devam eden tünellerde incelemelerde bulundu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Toprak, ilk olarak Malatya-Sivas karayolu üzerinde bulunan Çebiş rampasını devre dışı etmek amacıyla yapılan pazar günü Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin katılımı ile ulaşıma açılacak olan Çebiş Tünelinde incelemelerde bulundu.

Toplam 108 kilometre uzunluğundaki duble yolu kapsayan Malatya- Sivas karayolu yapım projesi içerisindeki 630 metre uzunluğunda iki tüplü “Çebiş Tüneli", mevcut yol güzergahında tehlikeli bölge olarak da adlandırılan yüksek eğimli ve virajlı Çebiş rampasını devre dışı bırakarak güvenli bir ulaşımı sağlayacak.

Tünelin ulaşıma açılmasıyla Arapgir, Arguvan, Yazıhan, Kuluncak ve Hekimhan ilçeleriyle de bağlantılı yolda hızlı ve güvenli bir ulaşım sağlanmış olacak.

Çebiş tünelindeki incelemelerini tamamlayarak yetkililerden bilgi alan Toprak, tünelin açılış tarihinde eksiz olarak hazır olması amacıyla gerekli talimatları vererek yetkililere ve çalışanlara başarılar diledi.

Vali Toprak daha sonra Sarsap Tüneli'nde de inceleme yaptı.


Son Güncelleme: 22.08.2016 17:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.