08 Haziran 2016 Çarşamba 10:18
Malatya'da 'Akılcı İlaç Kullanım Polikliniği' Açıldı

MALATYA (AA) - Malatya Devlet Hastanesi bünyesinde "Akılcı İlaç Kullanım Polikliniği" hizmet vermeye başladı.

Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, poliklinik, halkın ilaç kullanımları konusunda yaptıkları hataları gidermek, bu konuda danışmanlık hizmeti vermek ve özellikle gebelik ve emzirme süresince ilaç kullanımının olası etkileri hakkında hekimleri ve hastaları bilgilendirme amaçlanıyor.

Farmakoloji Uzmanı Dr. Elif Onat ve Eczacı Hatice Yıldız koordinatörlüğünde açılan poliklinik, aynı anda birden fazla ilaç kullanmak zorunda olan hastalara, ilaçları arasındaki etkileşmeler, ilaçların yan etkileri, endikasyon ve kontrendikasyonları gibi bilgiler verirken, sağlık personellerine de ilaç kullanımı sırasında karşılaştıkları sıkıntılarda da yardımcı oluyor.

Malatya'da

Malatya'da

Son Güncelleme: 22.08.2016 13:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.