30 Haziran 2016 Perşembe 14:58
Malatya'da Emniyetten Bayram Tedbirleri

MALATYA (AA) - Malatya Emniyet Müdürlüğü, vatandaşların daha huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmesi için güvenlik önlemlerini artırdı.

Emniyetten yapılan yazılı açıklamada, 1-11 Temmuz tarihlerinde kutlanacak Ramazan Bayramı süresince vatandaşların daha huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmeleri için kentteki güvenlik önlemleri artırılarak, ilgili güvenlik birimleri tarafından bayram tatili boyunca gerekli tüm tedbirlerin en üst seviyede alınacağı belirtildi.

Halkın can ve mal güvenliğini en üst düzeyde tesis edebilmek, bayramda meydana gelebilecek asayiş olaylarını önlemek ve anında müdahale etmek amacıyla şehrin her noktasında güvenlik önlemleri takviye kuvvetlerle güçlendirileceği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Halkın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezleri, pazar yerleri ve ana caddelerde kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı duyarlı olunacak. Ekip sayısı artırılarak, denetim ve kontroller sıklaştırılmıştır. Şehrin hareketli noktalarını yaya devriyeler, motorize ekipler, resmi ve sivil ekipler tarafından kontrol altına alınacaktır. Arife ve bayram günlerinde vatandaşlarımızın yoğun olarak ziyaretlerde bulunacakları şehitlik ve mezarlıklar civarında gerekli güvenlik ve trafik tedbirleri alınacaktır. Ziyaret ve tatil amacıyla vatandaşlarımızın ikametlerinden ayrılacak olmaları nedeniyle evden hırsızlık olaylarının olabileceği göz önünde bulundurularak bu tür olaylara karşı gerekli güvenlik tedbirleri alınacaktır."

Bayram alışverişlerinin ve ziyaretlerinin huzur içerisinde yapabilmesini temin etmek amacıyla halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde ilave ekiplerle gerekli tedbirlerin alındığı belirtilen açıklamada, "Arefe ve Bayramın 1. günü vatandaşlarımızın şehir mezarlığını yoğun olarak ziyaret edeceği düşünüldüğünden gerekli trafik düzenlemesi için mezarlık ve civarında görevlendirme yapılmıştır. Bayram süresince üzücü kazaların meydana gelmemesi için motorize trafik ekiplerimiz, MOBESE görevlilerimiz, motosikletli ekipler ve yaya görevlilerimizin yol ve trafik durumuna göre denetimleri devam edeceğinden vatandaşlarımızın seyahatleri süresince trafik kurallarına eksiksiz olarak uymaları gerekmektedir." ifadeleri kullanıldı.


Son Güncelleme: 22.08.2016 17:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.