08 Haziran 2016 Çarşamba 14:38
Malatya'da Fırınlar Denetlendi

MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı zabıta şube müdürlüğü ekipleri tarafından, ramazan nedeniyle denetimler artırıldı.

Büyükşehir belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, vatandaşların daha sağlıklı, hijyenik ve kaliteli gıda tüketimini sağlamak amacıyla fırın, unlu mamul ve gıda satışı yapan iş yerleri büyükşehir belediyesi zabıta ekipleri tarafından denetlendi.

Ramazan denetimleri kapsamında Malatya merkezde 130, Akçadağ ilçesinde 9 ve Kale ilçesinde de 3 ekmek fırında denetleme yapıldı.

Ekipleri tarafından yapılan denetimler sırasında, iş yeri açma ve çalışma ruhsatları, üretilen ekmek ve ürünlerin gramajı, iş yerlerinin hijyen belgeleri ve çalışanların hijyen eğitimi sertifikaları ile fiyat etiketleri kontrol edildi.

Yapılan denetimler sırasında tespit edilen bazı eksikliklerin giderilmesi için 46 iş yerine süre verilirken, verilen süre sonunda yapılacak denetimlerde eksikliklerin devam etmesi halinde ise söz konusu iş yerleri hakkında yasal işlemler yapılacak.



Son Güncelleme: 22.08.2016 13:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.