16 Haziran 2016 Perşembe 15:58
Malatya'da İş Gücü İstatistikleri Üretimi İşbirliği Protokolü İmzalandı

MALATYA (AA) - Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya Bölge Müdürlüğüyle Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Malatya İl Müdürlüğü arasında İş Gücü İstatistikleri Üretimi İşbirliği Protokolü imzalandı.

TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, protokol kapsamında kurumların ürettiği iş gücü istatistiklerinin Malatya'ya ilişkin verilerinin tutarlılığını sağlamak üzere İŞKUR İl Müdürlüğü ve TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğü personeli arasından belirlenecek, istatistik üretim süreci hakkında bilgi sahibi teknik personelin yer alacağı bir çalışma grubu oluşturulacak.

Çalışma grubu, bakanlık ve kurum tarafından üretilen iş gücü istatistiklerinin veri derlemeden yayın aşamasına kadarki tüm süreçleri hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak yayınlanan veriler arasındaki tutarsızlığın nedenlerini tespit etmek ve Malatya düzeyinde tutarsızlıkların giderilmesi için çalışmalar yapacak.

Protokol kapsamında TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğü resmi istatistik programı ve istatistik okuryazarlığının geliştirilmesine yönelik seminer gerçekleştirecek.


Son Güncelleme: 22.08.2016 15:40
Anahtar Kelimeler:
MalatyaTUİK
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.