01 Haziran 2016 Çarşamba 17:18
Malatya'da, 'Öğrenme Şenliği Ve El Emeği Göz Nuru' Sergisi

MALATYA (AA) - Malatya'da, "Öğrenme Şenliği ve El Emeği Göz Nuru" sergisi törenle açıldı.

Malatya Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ tarafından düzenlenen ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce desteklenen şenlik ve serginin açılışı Büyükşehir Belediyesi yanındaki alanda yapıldı.

Malatya Valisi Süleyman Kamçı, törende yaptığı konuşmada, öğrenme ve öğretmenin sosyal hayatın bütün alanlarında devam eden bir süreç olduğunu belirtti.

Kişinin yaşı ve sosyal statüsünün eğitim almasına hiçbir şekilde engel teşkil etmediğini aktaran Kamçı, "Öğrenmenin öğretmenin ve bunlara ilave olarak üretmenin bir yaşam biçimi olduğunu ifade etmek çok yerinde olacaktır. Çünkü dünyaya ayak uydurmak isteyenlerin bu üç unsurdan uzak durması mümkün değil." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, belediye olarak kültürel hizmetlere önem verdiklerini ifade ederek, etkinliğe gelecek yıl çeyiz fuarına dönüştürmeyi düşündüklerini belirtti.

El emeği yöreye özgü el sanatlarının sergide yer aldığına değinen Çakır, "Bizim kültürümüze ait bir çok alanda yerel yönetimlerimiz güzel bir süreç yaşıyor. Üretilen güzel eserlerin satılabildiği kendi ekonomisini oluşturan bir noktaya getirmek zorundayız. Bunun için de bu tür etkinlikler yapıyoruz. Sanat merkezlerimiz ve 23 sosyal tesiste kurslar el sanatlarıyla ilgili kurslar yapılıyor." diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kamçı, Çakır, Yeşilyurt Belediye Başkanı Nesim Babahanoğlu, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat açılış kurdelesini kestikten sonra "Öğrenme şenliği ve el emeği göz nuru sergisi"nde incelemede bulundu.

Son Güncelleme: 22.08.2016 12:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.