07 Haziran 2017 Çarşamba 23:08
Malatya'daki Darbe Girişimi Davasında Ara Karar

MALATYA (AA) - Malatya'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin 76 sanığın yargılandığı davada, 28 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesince Yakınca Spor Salonu'nda görülen ve dönemin 2. Ordu Komutanı Adem Huduti'nin de aralarında yer aldığı 28'i tutuklu 76 kişinin yargılandığı davanın üçüncü duruşmasının ikinci oturumunda, mahkeme heyeti Muhabere Elektronik Bilgi Sistemleri (MEBS) Alay Komutanlığından görevli askerleri tanık askerleri dinledi.

Daha sonra mahkeme başkanı Turan Kılıç, duruşma savcısı Muhittin Atlı'nın görüşlerini sordu.

Atlı, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, Kara Havacılık Alay Komutanı Albay Hakan Keleş ile Adana Garnizon Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş'ın tanık olarak dinlenmesi istedi.

Duruşma savcısı Atlı, ayrıca Malatya Valisi Mustafa Toprak ve Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz'ın, dönemin 2. Ordu Komutanı Huduti ve 2. Ordu Kurmaybaşkanı Avni Angun ile görüştüğü telefonun HTS kayıtlarının istenmesini talep etti.

Avukat ve sanıkların taleplerini dinleyen mahkeme heyeti, ara kararını açıklamak için duruşmaya yaklaşık 2 saat ara verdi.

Turan Kılıç'ın açıkladığı ara kararda 2. Ordu Komutanı ve darbe girişimi sırasında Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı olarak görev yapan Korgeneral İsmail Metin Temel'in gelecek celsede tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

Sanıkların tutukluluğunu devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz ve Başsavcıvekili Mehmet Badem tarafından hazırlanan, Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 165 sayfalık iddianamede, dönemin 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti "bir numaralı şüpheli" olarak yer alıyor.

İddianamede, sanıkların, "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs etmek", "cebir ve şiddet kullanarak TBMM'yi ortadan kaldırmaya veya TBMM'yi görevlerini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etme" suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve "FETÖ/PDY üyesi olmak" suçundan da on beşer yıl hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

Kaynak: AA

Son Güncelleme: 07.06.2017 23:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.