13 Haziran 2016 Pazartesi 13:43
Malatya'daki Jeolojik Harita Çalışmaları Sürüyor

MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin jeolojik haritasının çıkarılması ile ilgili 2 yıl önce başlatılan çalışmalar ilçelerde de yoğun şekilde sürüyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından daha önce Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinde yapılan jeolojik harita çalışmaları, Kurucuova, Erkenek ve Sürgü mahallelerinde devam ediyor.

Çalışmalarda Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erhan Altuner ve ekibi tarafından Sürgü Mahallesine yakın yerlerde belirlenen bazı noktalara hendekler kazılmaya başlandı.

Çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Erol Yiğit, çalışmaların Malatya için çok önemli olduğunu belirtti.

Büyükşehir olduktan sonra şehir ile ilgili planlara ağırlık verdiklerini aktaran Yiğit, "50 bin çevre düzeni planını ve 25 binlik nazım imar planını ihale ettik. Ayrıca, 42 bin hektarlık alanda 5 binlik nazım imar planı yapmak için de çalışmalara başladık. Bu çalışmalar doğrultusunda öncelikle planların jeolojik haritaların oluşturulması gerekiyor. Bunun için ilgili bakanlıktan ve üniversite hocalarından aldığımız görüşler çerçevesinde Sürgü Mahallesinde jeolojik haritaların yapılması için direnç çukurları kazıyoruz. Bu çukurların gayesi diri fay hatlarını tespit etmek." ifadelerini kullandı.

Prof Dr. Altuner ise imara yeni yerlerin açılması sırasında o bölgenin depremselliği bakımından incelenmesi gerektiğini anlatarak, "Buradaki çalışmanın amacı da fayın kesin olarak nereden geçtiğini belirlemek. Olur da şiddetli bir deprem olursa nerelerin kırılacağını belirleyerek, idarecileri ve yöneticileri bu konuda uyararak olası bir depremde 'buralar yırtılacak, dolayısıyla yapıları bu zonlardan uzak tutun' diyeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Son Güncelleme: 22.08.2016 15:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.