22 Mart 2016 Salı 14:39
Mardin'de Şehit Sayısı 2'ye Yükseldi !

Mazıdağı İlçesi yakınlarında PKK'lı teröristler karayoluna tuzakladıkları bombayı polis zırhlı aracı geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı. Saldırıda 1 polis şehit oldu, 3 polis yaralandı.

MAZIDAĞI'NDA BOMBALI SALDIRI: 1 ŞEHİT, 3 YARALI

Saldırı öğle saatlerinde Mardin'in Mazıdağı İlçesi Diyarbakır karayolu üzerindeki Sultan Şeyhmus Köyü yakınlarında meydana geldi. Teröristler, karayoluna tuzakladıkları bombayı zırhlı polis aracının geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi.

Şiddetli patlamada araçta bulunan 1 özel harekat polisi şehit olurken, 3 polis de yaralandı.
Yaralı polisler olay yerine giden ambulanslarla Mazıdağı ve Mardin'deki hastanelere götürülerek tedavi altına alındı. Bölgeye takviye ekipler sevk edilerek saldırıyı düzenleyen PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için operasyon başlatıldı.

Karayolu da ulaşıma kapatılarak başka patlayıcı bulunup bulunmadığı araştırılıyor.

NUSAYBİN'DE 1 ASKER ŞEHİT, 6 ASKER YARALI

Terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyon nedeniyle 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının sürdüğü Nusaybin'den bir acı haber daha geldi. İlçenin Dicle Mahallesi'nde operasyona çıkan güvenlik güçlerinin zırhlı araçla geçişi sırasında, teröristlerce tuzaklanmış el yapımı patlayıcı infilak ettirildi.

Patlamada, 1 uzman çavuş şehit oldu, 6 asker yaralandı. Aralarında durumu ağır olanların da bulunduğu yaralılar, Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak, tedavi altına alındı. Bölgede operasyon sürüyor.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, Nusaybin'de devam eden operasyonlar sırasında bir askerin şehit olduğunu, 6 askerin ise yaralandığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "22 Mart 2016 Salı günü Mardin ili Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce el yapımı patlayıcının patlatılması sonucunda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere altı kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir" denildi.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

NUSAYBİN'DE DÜN 5 ŞEHİT VERDİK

Operasyonların hız kesmeden devam ettiği Nusaybin'de, dün 4 asker ve 1 özel harekat polisi şehit olmuştu.

 

Son Güncelleme: 22.03.2016 14:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.