10 Mayıs 2016 Salı 15:43
Maski, Şebekelerdeki Arızaları Gideriyor

MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü ekiplerince son 4 ayda su şebekesindeki 176 arıza giderildi

Malatya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, MASKİ Genel Müdürlüğünün, il genelinde şebekeden kaynaklı fiziki kayıp kaçak suların tespit çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

2014-2015 ve 2016 yılının ilk 4 ayında yapılan taramalar sonucunda şebeke kaybından kaynaklanan saniyede 331 litre su sisteme kazandırıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, 2015 yılı ile 2016 yılının ilk 4 ayında Malatya merkezde bugüne kadar 653 sokakta dinleme çalışması yaptıklarını belirterek, su tesisatındaki boruların zamanla eskimesi, bağlantı yerlerinin deforme olması, şebeke borularının ekonomik ömrünü doldurması gibi pek çok nedenden dolayı ortaya çıkan su kaçaklarının önüne geçmek amacıyla fiziki kayıp kaçakların önüne geçmek amacıyla çalışma yaptıklarını kaydetti.

Ekiplerinin arama, tarama ve dinleme faaliyetlerine devam ettiğini belirten Özdemir, "Çalışmalar kapsamında 2016 yılının ilk dört ayında 284 sokakta arama, tarama çalışması gerçekleştirildi. 176 arıza tespiti yapıldı. Bu arızalara müdahalenin ardından saniyede 54,75 litre su sisteme kazandırıldı. Fiziki kayıp kaçak ekipleri teknolojik cihazlarla kentin sokaklarında tarama faaliyetlerine aralıksız devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 22.08.2016 12:22
Anahtar Kelimeler:
MalatyaMASKİ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.