02 Haziran 2016 Perşembe 12:23
Maski'den Usulsüz Su Kullanımına Karşı Denetim

MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü usulsüz su kullanımına karşı denetimlerini sıklaştırdı.

Malatya Büyükşehir Belediyesince yapılan yazılı açıklamaya göre, usulsüz su kullanımına karşı büyük mücadele veren MASKİ Genel Müdürlüğü, denetimlerini artırdı.

MASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir, yaz aylarının gelmesiyle usulsüz su kullanımında artış olduğuna dikkat çekerek, vatandaşların yapacağı ihbarların çalışmalara büyük katkılar sağlayacağını belirtti.

Malatya genelinde usulsüz su kullanımını en aza indirgemek için çalışmaların başladığını aktaran Özdemir, "Abone olmaksızın MASKİ'ye ait su taşıyan borulardan veya şube yolundan idareye ait kuyu veya kaynaktan delerek, boru döşeyerek, motor bağlamak suretiyle su temin etmek, abone iken sayaçsız veya sayacı işletmeyecek herhangi bir yolla su temin etmek gibi yasal olarak da suç sayılan bu tür işlemler kaçak su olarak tanımlanmaktadır." ifadelerini kullandı.

Özdemir, kaçak su kullanma fiilini işleyenlerin idareye başvurup gereğini yapmaları ve cezalarını ödemelerinin, idarenin yasal soruşturma yollarına başvurmasını engellemeyeceğini kaydetti.

Son Güncelleme: 22.08.2016 12:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.