02 Haziran 2017 Cuma 23:35
MAZLUMDER; Adil ve Aleni Bir Yargılama İle Askeri Darbe Geleneği Bitirilmelidir

MAZLUMDER Genel Başkanı Ramazan BEYHAN; 15 Temmuz Darbe Girişimine ilişkin yargılamaların devam ettiği Silivri Duruşma Salonları Kampusü önünde üye ve gönüllülerin katılımıyla aşağıdaki basın açıklamasını yapmıştır.

ADİL VE ALENİ BİR YARGILAMA İLE ASKERİ DARBE GELENEĞİ BİTİRİLMELİDİR

"Melike: Hükümdarlar/ Zorbalar bir ülkeye (içeriden/ dışarıdan) müdahale ettiklerinde o ülkeyi ifsat ederler, oranın onurlu halkını zelil ederler. Evet onlar hep böyle yaparlar." 
(Kur'an 27/ 34)

Bu ilahi buyruk darbelere karşı duruşumuzun kesin belgesidir.

mazlumder;-adil-ve-aleni-bir-yargilama-ile-askeri-darbe-gelenegi-bitirilmelidir.jpg

İdeolojik darbecilerin neredeyse her on yılda bir, halkın iradesiyle iktidara gelenlere müdahale etmeleri, darbeciliği gelenek haline getirdiğini göstermektedir.

İdeolojik darbecilerin hala iş başında olduklarından endişe ediyoruz. Her seferinde darbeciler, darbeyle müdahaleye ortam hazırlamak için her türlü terör, ayrımcılık, mezhepçilik, etnik ve siyasi kamplaşmayı birer araç olarak kullandılar.

30 Mayıs 1876, 27 Nisan 1909, 20 Nisan 1924, 27 Mayıs 1960, 12 Mart 1971, 12 Eylül 1980, 28 Şubat 1997 27 Nisan 2007, 31 Mayıs 2013, 17/25 Aralık 2013 ve son kanlı darbe15 Temmuz 2016...

Bu tarihlerin hepsi, darbe ve darbe girişimlerini haber veren tarihlerdir. Bu tarihlerdeki darbe sonrası adalet duygusu zedelenmiş ve halk ciddi zulümler görmüştür.

Bugün emperyalistlerin ve içerideki hainlerin işbirliği ile tezgâhladıkları bu darbeleri lanetliyoruz.

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe kalkışması neticesinde sivillere hedef gözetilmeksizin ateş edilmiş, insanlar tanklar tarafından ezilmiş, meclis dahil önemli kurumlara saldırılmış, alçak jet uçuşlarıyla insanlara korku salınmış, İstanbul’da İBB, AKOM, Valilik, Bayrampaşa Çevik Kuvvet Binası, Televizyon Kanalları, Emniyet Müdürlüğü, Ak Parti İl Başkanlığı gibi bir çok kurum işgal edilmiş ya da işgale çalışılmıştır.

Halkımızın basiretli davranışı ve direnişi darbecileri püskürtmüştür.

Seçilmiş hükümeti darbe marifetiyle iktidardan düşürmek için 200'den fazla insanı katleden, binlercesini yaralayan, milyonlarca insanın hayatını tehdit eden darbecilerin etkin bir şekilde yargılanmasını, adaletin gereği neyse yapılmasını talep ediyoruz

Her darbenin birden fazla bileşeni vardır. Bileşenlerin hepsinin üzerine gidilmeli ve adaletin önüne çıkarılmalıdır.

Her darbe girişimi ülkenin; siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel yapısını ifsat etmektedir. 
Her darbe, toplumun duygusal dokusunu tahrip etmektedir ve toplumun değerlerini aşındırma girişimidir.

Her darbe, hak bilincini, adalet duygusunu ve ahlaki değerleri aşağılamaktır.

Kalkışmanın İstanbul ayağını yönettiği anlaşılan ve kurdukları Whatsup grubunda kendilerini “Yurtta Sulh Biziz” diye isimlendiren içerisinde üst düzey darbeci komutanların da bulunduğu görülen sanıkların yargılaması bu hafta boyunca Silivri’de yapılmaktadır.

Yönetim kurulu üyesi Avukat arkadaşlarımızca da takip edilen yargılamada temel beklentimiz; adil ve etkili bir yargılama neticesinde darbe girişiminin bütün yönleriyle aydınlatılmasıdır.

Gerek örgüt emir ve talimatları doğrultusunda gerekse körü körüne hukuksuz bir emri icra kastıyla sivillere kurşun sıkan darbeci askerlerin en ağır şekilde cezalandırılması, gerçekten suçla alakası olmayan kişiler varsa bunların durumunun aydınlatılmasıdır.

15 Temmuz kalkışmasının temelde toplumun değerlerine, onuruna, izzetine dönük işgal niteliği ağı basan adi bir saldırı olduğu aşikârdır.

Ergenekon, 28 Şubat ve 12 Eylül davalarından gerekli dersler çıkartılarak, darbeye teşebbüs edenlerin aleni, etkili ve adil bir yargılama neticesinde en ağır şekilde cezalandırılması suretiyle, darbe heveslilerine bu ülkede bir daha askeri darbe yapılamayacağı, bu anlamda her hangi bir kalkışmanın neye mal olacağı açıkça gösterilmelidir.

Ramazan BEYHAN 
Mazlumder Genel Başkanı

Son Güncelleme: 02.06.2017 23:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.