28 Eylül 2018 Cuma 22:11
Mazlumder Ağrı Şubesi; Af değil, adil yargılama ve adalet istiyoruz

Mazlumder Ağrı Şubesi 28 Şubat ve Brifingli yargı kararlarıyla cezaevinde tutulan mahpusların yeniden yargılanması ve derhal serbest bırakılmaları için yapmakta olduğu 28 ŞUBAT Basın açıklamasını yeniledi.

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Ağrı Şube Başkanı Yüksel Aslan , yönetim kurulu üyeleri ile birlikte dernek merkezinde yaptıkları 28 Şubat Mahpuslarının serbest bırakılması ve yeniden yargılanma taleplerini yeniledi.

Basın açıklamasını yönetim Kurulu üyesi Mehmet Aslan okudu.

Basın Açıklamasının Tam Metni

AF DEĞİL, ADİL YARGILAMA VE ADALET!

Türkiye’de 16 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşen referandum sonrasında köklü bir sistem değişikliği yaşanmış ve 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleşen seçim ve sonrasında bu sistem değişikliği fiilen de hayata geçmiştir.

Bu kadar köklü değişikliklerin ve gerek 28 Şubat’ın brifingli yargı süreçlerinde, gerekse paralel yargı süreçlerinde hukukun silah olarak kullanıldığına ilişkin oluşan netliğin bir gereği olarak yargı alanında ve özellikle cezaevlerine yönelik bir takım düzenlemelerin yapılması kaçınılmazdır.

Yaşanan değişikliklerin ve oluşan netliğin bir gereği olarak, özellikle devlete karşı işlenmiş ya da işlendiği iddia olunan suçlar yönünden ciddi bir düzenleme yapılması gerekmektedir. Bugüne kadar her fırsatta dile getirdiğimiz üzere, af talebinde bulunmayan siyasi mahpusların ve özellikle brifingli ve paralel yargı mağdurlarının yeniden yargılanması hukuki ve ahlaki bir zorunluluk halini almıştır.

Bugüne kadar çok şey söylenmiş olmasına rağmen bu mesele bir kangren olarak ortada durmaktadır. Meclis gündemine sunulan af teklifinin de bu meseleyi çözme kabiliyeti olmadığını gözlemlediğimiz bu günlerde, tekrar tekrar vurgulamak gerekir ki devlet ancak kendisine karşı işlenen suçları affedebilir. Hukukun da adaletin de mantığın da gereği budur…

TBMM’ye sunulan teklifle, kişilere karşı işlenen bir kısım adli suçların af bağlamında tekrar gündeme getirilmesi karşısında, aslolanın cezaevlerini boşaltmak değil adil bir yargı zemini inşa etmek olduğu gerçeğinden hareketle, aşağıdaki hususları vurgulama ihtiyacı hissediyoruz:

28 Şubat’ın brifingli yargısının kararlarıyla hapsedilen mazlumların tahliyesi öncelikli meseledir.

28 Şubat’ın tahkim ettiği zemine basarak büyüyen paralel yargının kararlarıyla hapsedilen mazlumların tahliyesi öncelikli meseledir.

Brifingli ve paralel yargı zemininde oluşan önyargılar ve bu önyargılarla oluşturulan içtihatlarla halen devam eden yargı zulümlerine son vermek öncelikli meseledir.

MAZLUMDER olarak,

Brifingli ve paralel yargı mağdurlarının hiçbir bahane ileri sürülmeksizin derhal tahliye edilmelerini ve yeniden adil bir şekilde yargılanmalarını,

Bahse konu siyasi yargılama süreçlerinde oluşturulan içtihatlara dayalı olarak halen devam eden yargı zulümlerine son verilmesini,

talep ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla sunulur.

Son Güncelleme: 29.09.2018 09:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.